10 21 okt. '23

Roskam met 'Le Fidèle' naar Toronto

P1bnlji4296c7pqp1v12h0p6fo1
Nieuws 16 aug. 2017
Na de wereldpremière op het filmfestival van Venetië zal ‘Le Fidèle’ van Michael R. Roskam vertoond worden op het filmfestival van Toronto. Daar krijgt de film onder de titel ‘Racer and the Jailbird’ een plaats in het Special Presentations-luik. Het filmfestival van Toronto heeft plaats van 7 tot 17 september 2017. Bij ons komt de film op 4 oktober in de zalen.

“De kers op de taart na de wereldpremière in Venetie”, zo reageert producent Bart Van Langendonck op de Toronto selectie. “Toronto is het belangrijkste festival voor het lanceren van een film op de Amerikaanse markt en is interessant voor de verdere internationale verkoop van de film”.

Na de Oscargenomineerde ‘Rundskop’ en zijn Amerikaanse filmdebuut ‘The Drop’ is ‘Le Fidèle’ de derde langspeelfilm van Michael R. Roskam. In deze donkere liefdestragedie spelen Matthias Schoenaerts en de Franse actrice Adèle Exarchopoulos de hoofdrollen. Zij heten respectievelijk “Gigi” en “Bibi” en worden verliefd op het eerste gezicht. Maar ze moeten het opnemen tegen noodlot, rede en eigen zwaktes om hun liefde te redden.

Naast ‘Le Fidèle’ zullen in Toronto nog twee Vlaamse coproducties te zien zijn: ‘Insyriated’, de openingsfilm van Film Fest Gent, en '55 Steps’ van Bille August, een coproductie van Potemkino Port met Hilary Swank en Helena Bonham-Carter in de hoofdrollen. Kevins Janssens wordt, met een hoofdrol in de Franse productie ‘Revenge’, ook in Toronto verwacht.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?