09 20 okt. '24

Resultaten workshop klank & beeldtaal

P187nhrf1h1dbgrhqbgb1rb613p1
25 okt. 2013
Films zijn magisch, maar wat zouden ze zijn zonder geluid? Ooit al eens het geluid afgezet tijdens een spannende film of een romantische scène? Aifoon deed op vraag van Film Fest Gent een aantal workshops met scholen uit Gent. Er werd op basis van een filmfragment uit de selectie van het festival gewerkt: 'It Felt Like Love' van Eliza Hittman. Kinderen van vijfde en zesde leerjaar van scholen De Teunisbloem, De Harp, De Mijllpaal, Toren van Babel en Gemeentelijke Basisschool Latem namen zelf geluiden op en monteerden die tot een nieuwe geluidsband onder het bestaande fragment.

Tijdens de workshop konden de leerlingen actief meewerken aan het maken van geluiden op een filmfragment. Door te experimenteren met verschillende geluidsfragmenten probeerde Aifoon op interactieve wijze de leerlingen een groter bewustzijn van hun omgeving en de kracht van geluid bij te brengen.

Aifoon kwam met een mobiele geluidsstudio naar de klas en bracht een stukje film zonder klankband tot leven met eigen geluiden. Samen met de leerlingen werd er op zoek gegaan naar bruikbare geluiden in de klasomgeving. De verzamelde geluiden werden vervolgens opgenomen en uitgetest op het beeldfragment om zo het effect van geluid op beeld te illustreren. Op deze manier werd de magie van geluid gedemonstreerd en de leerlingen hun belevingniveau van geluid en film versterkt.

Bekijk hier de resultaten van de workshops.

Inschrijven voor de workshop kan nog. Klik hier voor meer informatie.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?