11 22 okt. '22

Regisseurs David Lambert, Peter Krüger & scenarist Ben Okri aan het woord

P194dbg65lebbn4s1gdvhenkig1
16 okt. 2014

Gisterenavond ging het experimentele filmessay 'N: The Madness of Reason' in Belgische première. Ook kon je de Belgische première van de prachtige 'Je suis à toi' zien.

Wat de Waalse regisseur David Lambert met zijn langspeeldebuut 'Hors les Murs' al demonstreerde, weet hij met deze film 'Je Suis à Toi' te bevestigen. Met name dat hij zijn eigen stem heeft gevonden binnen het Belgische filmlandschap. Films over interpersoonlijke relaties, onze wensen en verlangens en nood aan gezelschap en affectie, zijn zowat zijn handelsmerk geworden. Bekijk zijn gesprek met Anthony Schatteman hier! Bekijk het gesprek met regisseur David Lambert hier!

De experimentele filmessay, 'N:The Madness of reason' trekt in het spoor van Borremans' rusteloze geest, en creëert een poëtische, audiovisuele dialoog tussen zijn eigen reflecties en het glorieuze verleden van West-Afrika. De kijker krijgt gaandeweg meer inzicht in de reden en de waanzin die aan de basis lagen van Borremans' monumentale project. "Het leven van Raymond Borremans is tegelijk fascinerend en mysterieus", verklaart regisseur Peter Krüger, die absoluut niet de intentie had om een biopic te maken. "Via het leven van dit ongewone personage wilde ik een zekere geestesgesteldheid analyseren; een manier van denken en gedragen die representatief is voor de Westerse idealen". Bekijk het gesprek met regisseur Peter Krüger en scenarist Ben Okri hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.