09 20 okt. '24

Regisseurs David Lambert, Peter Krüger & scenarist Ben Okri aan het woord

P194dbg65lebbn4s1gdvhenkig1
16 okt. 2014
Gisterenavond ging het experimentele filmessay 'N: The Madness of Reason' in Belgische première. Ook kon je de Belgische première van de prachtige 'Je suis à toi' zien.

Wat de Waalse regisseur David Lambert met zijn langspeeldebuut 'Hors les Murs' al demonstreerde, weet hij met deze film 'Je Suis à Toi' te bevestigen. Met name dat hij zijn eigen stem heeft gevonden binnen het Belgische filmlandschap. Films over interpersoonlijke relaties, onze wensen en verlangens en nood aan gezelschap en affectie, zijn zowat zijn handelsmerk geworden. Bekijk zijn gesprek met Anthony Schatteman hier! Bekijk het gesprek met regisseur David Lambert hier!

De experimentele filmessay, 'N:The Madness of reason' trekt in het spoor van Borremans' rusteloze geest, en creëert een poëtische, audiovisuele dialoog tussen zijn eigen reflecties en het glorieuze verleden van West-Afrika. De kijker krijgt gaandeweg meer inzicht in de reden en de waanzin die aan de basis lagen van Borremans' monumentale project. "Het leven van Raymond Borremans is tegelijk fascinerend en mysterieus", verklaart regisseur Peter Krüger, die absoluut niet de intentie had om een biopic te maken. "Via het leven van dit ongewone personage wilde ik een zekere geestesgesteldheid analyseren; een manier van denken en gedragen die representatief is voor de Westerse idealen". Bekijk het gesprek met regisseur Peter Krüger en scenarist Ben Okri hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?