09 20 okt. '24

Regisseurs Atom Egoyan en Ira Sachs vertellen over hun films

P194i1rckivqesl0moi1dpmpdf1
18 okt. 2014
Gisteren kregen we bezoek van Atom Egoyan, de regisseur van 'Devil's Knot' en 'The Captive'. Ook Ira Sachs, de regisseur van 'Love is Strange' kwam zijn film voorstellen. Sjoerd sprak met hen voor de screening.

De New Yorkse schrijver-regisseur Ira Sachs laat zijn goed onthaalde homoprent 'Keep the Lights On' opvolgen door alweer een eigentijds liefdesverhaal dat plaatsvindt in de grootstad. 'Love is Strange' gaat over de romance van een ouder homokoppel in een omgeving waar dat maatschappelijk ongeoorloofd is, met alle strubbelingen van dien. Sachs vertelde Sjoerd over zijn drijfveren en over liefde. Je kan de mooie woorden en het vertederende gesprek hier bekijken.

Voor Atom Egoyan, als regisseur die bedreven is in het vertellen van verhalen over misbegrepen outsiders, families en gemeenschappen, is 'The Devil's Knot' dan ook gesneden koek. Egoyan focust evenzeer op de volwassenen die verwikkeld zijn in de bekende zaak rond een satanische moord, als op de jonge zondebokken, die de verbolgenheid van een hele gemeenschap over zich heen krijgen.Sjoerd Tanghe ging met hem in gesprek!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?