10 21 okt. '23

Regenboogkleuren in Sphinx cinema

995503788ecaf9e13b2dcc38c35c82a9 original
Nieuws 23 jan. 2018

In 2017 vierde het holebifilmfestival Pinx in Spinx cinema zijn vijfde verjaardag. Een mooie editie met de grote Oscarwinnaar ‘Moonlight’ als slotfilm. Ook dit jaar pakt het festival uit met een prikkelende selectie LGBTQ-films.

Holebilms vinden een steeds groter draagvlak in de bioscoop. Titels zoals ‘120 Battements Par Minute’ en ‘Una Mujer Fantástica’ kregen vorig jaar een officiële release in België en dit voorjaar verwachten we nog twee andere uitstekende films: ‘Call Me By Your Name’ van Luca Guadagnino ('I Am Love', 'A Bigger Splash') naar de gelijknamige roman van André Aciman en ‘God’s Own Country’, het Britse filmdebuut van Francis Lee. Beide films waren te zien op de afgelopen editie van Film Fest Gent.

Het Pinx festival presenteert een programma van 11 films, waaronder meer dan de helft Belgische premières, met een waaier een thema's. Het festival schiet woensdag uit de startblokken met de Duits-Israëlische film 'The Cakemaker' over een bakker die zijn geliefde achterna reist nadat het contact verbroken lijkt. Een universeel verhaal over intimiteit en menselijke connecties dat volgens het festival seksuele voorkeur, religie en klassieke genderpatronen overstijgt.

Staan ook op het programma: 'A Moment in the Reeds', de eerste langspeelfilm in Finland waar de liefde tussen twee mannen centraal staat, 'Marvin ou la Belle Education' met Isabelle Huppert en muziek van Stromae, 'The Misandrists' van de Canadeze provocateur par excellence Bruce LaBruce. Alle langspeelfilms worden voorafgegaan door een kortfilm. Een kortfilmselectie die focust op talent van eigen bodem met o.a. de nieuwe film van Anthony Schatteman ('Petit Ami') en de winnaar van de kortfilmwedstrijd op het afgelopen holebifilmfestival van Leuven ('Calamity').

Wie zateragavond na de film zijn beentjes wil strekken, kan gaan dansen in Vooruit. Op vertoon van je Pinx-filmticket, mag je gratis naar Sparkle, het jaarlijkse benefietevent voor de Holebifoon.

Bekijk het volledige programma

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.