10 21 okt. '23

Raphaël Crombez wint Wildcard 2014

P1987s9p3vsqi10mg16892s91k5p1
03 dec. 2014

Opkomend filmtalent Raphaël Crombez mocht met zijn eindwerk 'Perdition County' een VAF Wildcard in ontvangst nemen. De kortfilm won tijdens het 41e Film Fest Gent ook de publieksprijs in de categorie beste Studentenkortfilm.

Voor fictie mocht ook Miwako Van Weyenberg een Wildcard in ontvangst nemen, voor documentaire zijn dat Ruben Desiere en Kwinten Gernay. Voor animatie gaat het om Laura Vandewynckel met haar film 'Paradijs', die eveneens dit jaar in de competitie van Film Fest Gent voor Beste Belgische Kortfilm zat. Christina Stuhlberger is de winnaar binnen de categorie Filmlab. De VAF Wildcards zijn sinds hun ontstaan in 2005 uitgegroeid tot de grootste filmprijzen van het land en bekronen zes beloftevolle filmmakers met een budget van 25.000 tot 60.000 euro voor een eerste professionele filmproject.

De officiële uitreiking van de VAF Wildcards 2014 vindt komende zaterdag 6 december plaats tijdens de slotceremonie van het Internationaal Kortfilmfestival in Leuven.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.