10 21 okt. '23

Producente Emmy Oost wint Cultuurprijs Film

P1at44nck317fr1h0e1cbj1i7hbt11
20 sep. 2016

Producente Emmy Oost kreeg van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz de Vlaamse Cultuurprijs Film bestaande uit een kunstwerk van Philip Aguirre en 10.000 euro. Volgens de jury heeft Emmy Oost “een neus voor projecten van eigenzinnige filmmakers met politiek of sociaal geëngageerde onderwerpen”.

Emmy Oost richtte in 2008 haar eigen productiehuis Cassette for Timescapes op en is medeoprichter van iDROPS, een platform voor digitale innovatie in de culturele en creatieve industrieën en in de sociale sector. Met ‘Problemski Hotel’ van Manu Riche, ‘No Man is an Island’ van Tim De Keersmaecker en ‘The Invisible City/Kakuma’ van Lieven Corthouts produceerde ze al drie films over migratie. Volgens de jury zijn deze drie films “conceptueel met mekaar verbonden en voeren ze de kijker mee in de verschillende stadia van de tocht die vluchtelingen afleggen”. Minister Gatz voegt daar aan toe dat “de documentaire sector wereldwijd in opmars is en wat Emmy Oost realiseert is een mooi voorbeeld van internationalisering. De cultuurprijs geeft deze straffe Vlaamse producenten extra erkenning”.

Haar prijs draagt Emmy Oost op aan Lieven Corthouts en zijn app die vluchtelingenkinderen herenigt met hun ouders. “Documentaire in al zijn vormen, is een essentieel instrument voor social impact en social change”, zegt Emmy Oost.

Zij kreeg de jongste tijd heel wat erkenning in binnen- en buitenland. De door haar gecoproduceerde ‘Shadow World’ van Johan Grimonprez waarin de internationale wapenhandel wordt geanalyseerd werd bekroond in Guanajuato (Mexico) en in Edinburgh. ‘Shadow World’ beleeft zijn Belgische première op Film Fest Gent.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.