10 21 okt. '23

Producent Hendrik Verthé voor het voetlicht in Cannes

Patser still 02 kopie
Nieuws 30 apr. 2019
De producent Hendrik Verthé van a team productions hoort bij de nieuwe generatie producers die op het komende festival van Cannes in de schijnwerpers wordt geplaatst. A team produceerde onder meer ‘Patser’, ‘Wij’ en ‘Torpedo’.

Hendrik Verthé richtte na zijn studies aan het RITCS samen met Kobe Van Steenberghe het productiehuis a team productions op. Aanvankelijk richtten ze zich op korte fictiefilms en documentaires en in 2011 boekten ze met ‘Land of the Heroes’ een eerste internationaal succes. De kortfilm van Sahim Omar Kalifa kreeg een juryprijs op de Berlinale en werd op meer dan dertig internationale festivals vertoond. Met ‘Baghdad Messi’, ook van Sahim Omar Kalifa, ging het succes twee jaar later met meer dan vijftig internationale filmprijzen in stijgende lijn.

Inmiddels produceerden Verthé en Van Steenberghe de speelfilms ‘Image’ en ‘Patser’ van Adil El Arbi en Bilall Fallah. ‘Patser’ was vorig jaar de best bekeken Vlaamse film. Beide producenten werken momenteel aan twee speelfilms: de historische actiefilm ‘Torpedo’ van Sven Huybrechts met onder meer Koen De Bouw en Ella-June Henrard in de hoofdrollen en de horrorfilm ‘Yummy’ van Lars Damoiseaux.

Het Cannesevenement met als titel ‘Producers on the Move’ vindt dit jaar plaats van 16 tot 20 mei. De deelnemers volgen een intensief programma met pitchingsessies, casestudies, pers- en netwerkevenementen. Ze komen ook in contact met potentiële coproductiepartners en kunnen zo het eigen netwerk uitbreiden.

Tomas Leyers, Viviane Vanfleteren, Mariano Vanhoof, Kaat Camerlynck en Rein Boumans gingen Hendrik Verthé vooraf als Producers on the Moove.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?