10 21 okt. '23

Prince Tribute @ Sphinx: 'Batman' (Tim Burton)

P1aho9tcmnjt21tri1m001vfd1k3i1
02 mei 2016

Batdance! Sphinx Cinema herdenkt Prince op 5 mei met een nostalgische filmavond met de vertoning van 'Batman' uit 1989.

In filmzalen over heel de wereld werd de legendarische film 'Purple Rain' opnieuw vertoond naar aanleiding van het overlijden van Prince. Ook cinema Sphinx wil His Royal Badness eren en pluisde daarvoor iets dieper in het filmverleden van de zanger. Prince’s optreden in 'Purple Rain' was immers niet zijn enige filmervaring, in 1989 verzorgde Prince een groot deel van de soundtrack van de film 'Batman'. Deze filmhit werd geregisseerd door Tim Burton en bevat de beroemde vertolking van Batman door Michael Keaton. Terwijl Danny Elfman voor de instrumentale score van de film zorgde, leverde Prince’s album ‘Batman’ enkele memorabele songs voor de film zoals 'Batdance', 'Partyman', 'The Arms of Orion' en 'Scandalous'.

Donderdag 5 mei – 20u
Sphinx cinema
Sint-Michielshelling 3
9000 Gent

Meer info op Facebook of via Sphinx

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.