08 19 okt. '24

Portugal lust 'This Magnificent Cake'

Magnificentcake e 1280x600
Nieuws 24 jul. 2018
De historische stop-motion animatiefilm ‘This Magnificent Cake’ van Emma De Swaef en Marc James Roels won de publieksprijs op het kortfilmfestival in het Portugese Vila do Conde eind juli.

De film vertelt in vier hoofdstukken het verhaal van vijf personages in het koloniale Afrika aan het einde van de 19e eeuw. Het gaat om een rusteloze koning, een Pygmee in een luxehotel, een mislukte zakenman, een verdwaalde drager en een jonge deserteur.

Er waren al eerder onderscheidingen in Annecy en Zagreb voor de film die in wereldpremière werd vertoond in de sectie Quinzaine des Réalisateurs op het filmfestival van Cannes. ‘This Magnificent Cake’ wordt deze maand nog vertoond op het festival van Guanajuato (Mexico), op Anima Mundi in Brazilië en op het Russische Insomniafest. In augustus komen Japan en Frankrijk aan de beurt respectievelijk op het Image Forum Festival en in Douarnenez. Vandaar gaat het in september naar de officiële competitie op het Internationaal Animatiefilmfestival van Ottawa.

De stemmencast voor de film werd verzorgd door onder meer Jan Decleir, Wim Willaert, Goua Grovogui, Gaston Motambe, Sébastien Dewaele en Angelo Tijssens.

Het regisseursduo brak eerder internationaal door met ‘Oh Willy…’ een korte animatiefilm die meer dan tachtig prijzen won.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?