10 21 okt. '23

Pieter Van Hees trekt met ‘Versailles’ naar buitenland

P1bjn2l74fuoe12avaqsd1jbf41
Nieuws 28 jun. 2017

Vlaamse regisseur Pieter Van Hees zal de laatste drie afleveringen van het derde seizoen van de populaire Franse reeks 'Versailles' regisseren. "Ik voel me bijzonder vereerd dat ik gevraagd ben voor zo'n prestigieuze, wereldwijd bekeken reeks", zegt de regisseur. "Ik kijk er enorm naar uit om eraan te beginnen."

Met de regie van de drie finaleafleveringen van de tv-serie ‘Versailles’ zet Pieter Van Hees zijn eerste stappen in het buitenland. Na enkele korte films draaide hij hier een speelfilmtrilogie bestaande uit ‘Linkeroever’, ‘Dirty Mind’ en ‘Waste Land’. Voor tv regisseerde hij ‘Generatie B’ en, samen met Frank Devos, ‘Chaussée d’amour’. De wereldwijd verkochte historische dramareeks ‘Versailles’ over de perikelen van de Franse Zonnekoning is al aan zijn derde seizoen toe en de opnamen ervan gingen in mei van start. Pieter Van Hees begint op 25 augustus aan zijn opdracht.

Het verhaal van ‘Versailles’ werd in 2015 door Simon Mirren en David Wolstencroft gecreëerd en gaat over de Franse Zonnekoning Lodewijk XIV die probeert om de Franse adel onder de knoet te houden en beslist om het jachthuis van zijn vader in Versailles uit te bouwen tot een symbool van zijn macht. Hij waant zich de messias en duldt geen tegenspraak. Maar toch ontkiemen de eerste sporen van een revolutie. Vooral de aanwezigheid van een gemaskerde gevangene die een geheim met zich meedraagt, maakt de dreiging aan het hof compleet…

De opnames van het tiendelige seizoen duren vijf maanden en Pieter Van Hees krijgt medewerking van Anton Mertens en Christophe Nuyens voor het camerawerk. ‘Versailles’ was in Frankrijk de best verkopende dramareeks van het jaar. De serie werd aan 135 landen verkocht.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.