09 20 okt. '24

Peter Vermeersch & Flat Earth Society live met De Oesterprinses

06 sep. 2005
Op 7 oktober 2005 speelt Flat Earth Society voor het eerst de nieuwe filmmuziek van Peter Vermeersch bij De Oesterprinses, een stille film van de legendarische Ernst Lubitsch. Deze wereldpremière in Kunstencentrum Vooruit is een co-productie van Bonk vzw, Festival van Vlaanderen Gent & Historische Steden, Internationaal Filmfestival van Vlaanderen - Gent, Kunstencentrum Vooruit, Motives Festival Genk, Opéra National de Paris en de Singel.
De Oesterprinses , een zogeheten 'stomme' film uit 1919, handelt over een hilarische trouwpartij: de dochter van de schatrijke Oesterkoning wil per se een prins als man, maar trouwt met diens onbenullige vriend, een knecht. De film wordt beschouwd als een extravagante satire op de nieuwe rijken en is van de hand van één de grootste komedieregisseurs aller tijden: Ernst Lubitsch. De stille film wordt live begeleid met muziek van Peter Vermeersch, één van de founding fathers van de hedendaagse Belgische muzieksien. Speciaal voor deze gelegenheid schreef de Gentse componist een nieuwe partituur. De nieuw gecomponeerde muziek van Vermeersch wordt live gebracht door zijn Flat Earth Society, een big band bestaande uit 18 topmusici. De Oesterprinses met live muziek van Flat Earth Society en Peter Vermeersch is een coproductie van Bonk vzw, Festival van Vlaanderen Gent & Historische Steden, Internationaal Filmfestival van Vlaanderen, Kunstencentrum Vooruit, Motives Festival Genk, Opéra National de Paris en de Singel. Op vrijdag 7 oktober gaat De Oesterprinses in wereldpremière in Kunstencentrum Vooruit. Een dag later, op zaterdag 8 oktokber, volgt een tweede voorstelling in Vooruit. Nadien trekt deze uitzonderlijke productie naar Budapest (Hongarije) en De Singel in Antwerpen. In 2006-2007 staat De Oesterprinses ook geprogrammeerd in de Opéra de Paris, de prestigieuze opera waar Gentenaar Gerard Mortier intendant is. Tickets voor de voorstellingen in Vooruit kosten € 10 in voorverkoop, € 12 aan de kassa. De voorverkoop is gestart op 3 augustus. Voor tickets ga je naar www.vooruit.be of het Bespreekbureau van Vooruit. Vanaf 1/10 kan je ook terecht aan de festivalkassa's in Fnac of op www.filmfestival.be (via click-through op de evenementenpagina). Vanaf 12/10 zijn er ook tickets te koop aan de festivalkassa's. Bespreekbureau Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent T. 09 267 28 28 F. 09 267 28 38 E. tickets@vooruit.be Open di t/m vr 11:30 -19:00 / za 15:00 - 18:00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?