09 20 okt. '24

Peter Monsaert op zoek naar L'Inconnu(e)

J719374
Nieuws 06 jan. 2021
Na boeiende films als Offline en Le Ciel Flamand werkt Peter Monsaert aan zijn derde film L’Inconnu(e). Een film die troost en ontspanning kan bieden.

Terwijl de bioscopen langer dan gehoopt gesloten blijven, werkt Peter Monsaert volop aan zijn derde langspeelfilm L’Inconnu(e). Hij schreef ook het scenario dat gaat over André, een 54-jarige truckchauffeur die een dakloze tiener, Thierry, betrapt bij een inbraak. Tussen de twee dolende zielen ontstaat een ongewone, diepe vriendschap en samen gaan ze op zoek naar de moeder van Thierry. Hij heeft haar nooit gekend...

De voornaamste rollen worden vertolkt door Koen De Bouw, Noa Tambwe Kabati, Ruth Becquart, Sebastien Dewaele, Sofie Decleir en Karlijn Sileghem. David Williamson, bekend van Cargo en Dealer, staat achter de camera.

Chemie

Peter Monsaert sleutelde jaren aan het scenario en ging daarbij op zoek naar de juiste balans tussen personages en gevoelens. Hij noemt L’Inconnu(e) “een film over verbinding in moeilijke tijden gebaseerd op een warm, ontroerend en hoopvol scenario. Op de set wordt het verhaal vertaald naar geloofwaardige en levensechte situaties”. De chemie tussen de acteurs is volgens de regisseur “ontroerend mooi en de ganse ploeg gelooft in de film. Samen zijn we ervan overtuigd dat we ondanks de moeilijke omstandigheden een film kunnen maken die niet alleen relevant is voor deze tijden maar tegelijk troost en ontspanning kan bieden."

Producent Jan De Clercq is alvast tevreden met het draaien van L’Inconnu(e) en vindt het “essentieel dat er nieuwe films van eigen bodem worden gemaakt die in de zalen zullen uitkomen. De cinema’s hebben het al zo moeilijk in deze tijden en we willen hen na twee lockdowns niet nog een derde keer straffen”. Producente Annemie Degryse omschrijft L’Inconnu(e) op haar beurt als “een warme, hoopvolle film over twee zoekende mensen, die elkaar ondanks hun grote verschillen omhoog weten te tillen”.

Poëzie

Koen De Bouw, die de rol van André vertolkt, zegt dat hij in dit project is gestapt omdat hij overtuigd is van de poëtische kracht waarmee Peter Monsaert filmt. “Er zit vaak te weinig poëzie in ons medium. Peter maakt zeer doordachte keuzes in de manier waarop hij zijn beeld voert en weet de poëzie die in het script zit ook door te trekken naar de set en te behouden bij het draaien”, voegt hij eraan toe.

De opnames van L’Inconnu(e) gebeuren coronaproof en iedereen houdt zich strikt aan de COVID-19-richtlijen. De film zal normaal in het najaar door Lumière worden uitgebracht. L’Inconnu(e) is trouwens de werktitel van deze productie.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?