08 19 okt. '24

Peter Krüger verfilmt ‘The Age of Magic’ van Ben Okri

P1b916t50s5on13st1qemh98189o1
Nieuws 15 feb. 2017
Scenarist-regisseur Peter Krüger heeft de filmrechten aangekocht van ‘The Age of Magic’, de roman van Booker Prize winnaar Ben Okri.

Krüger en Okri nemen samen de adaptatie voor hun rekening. Het is de eerste keer dat een roman van de Nigeriaanse-Engelse schrijver verfilmd wordt.

Peter Krüger werkte eerder al samen met Ben Okri voor 'N-The Madness of Reason', Krügers creatieve documentaire die in 2014 uitgenodigd werd voor het Forum van de Berlinale en in datzelfde jaar vertoond werd op FFGent. De twee beslisten om hun samenwerking verder te zetten en Okri’s meest recente roman ‘The Age of Magic’ te verfilmen.

Het is een existentieel verhaal over de lotgevallen van een filmploeg die door allerlei omstandigheden stranden in een mysterieus en paradijselijk stadje. Dat stadje was ooit wereldberoemd maar blijkt helemaal in de vergetelheid te zijn geraakt. De leden van de filmploeg ontdekken dat het een magische plek is die meer herbergt dan voor het oog zichtbaar is. Ze worden er geconfronteerd met hun diepste demonen en verlangens.

Met 'The Age of Magic' gaat Krüger – in navolging van 'N-The Madness of Reason' – verder met het creëren van een filmtaal waarin droom en werkelijkheid door elkaar lopen.

De in Nigeria geboren Ben Okri is een internationaal gelauwerd auteur die vaak in één adem genoemd wordt met schrijvers als Salman Rushdie en Gabriel García Márquez. Zijn grote doorbraak kwam er met ‘The Famished Road ‘waarmee hij in 1991 de Booker Prize voor fictie won. ‘The Age of Magic’ uit 2014 is zijn meest recente roman.

De opnames van 'The Age of Magic' zullen vermoedelijk plaatsvinden in 2018. De release is voorzien voor 2019.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?