10 21 okt. '23

Peter Brosens & Jessica Woodworth uit de kast

P19f04tj4r162f125h1jjo159os341
25 feb. 2015
Regisseurskoppel Peter Brosens & Jessica Woodworth licht in de 'Uit de kast' lezing de boeken en films toe die hen inspireren voor hun documentaires en films.

Peter Brosens en Jessica Woodworth zijn vooral gekend voor hun drieluik: Khadak (2006) dat gedraaid is in Mongolië, Altiplano (2009) dat zich vooral afspeelde in Peru en als laatste Het vijfde seizoen (2012), over een kleine gemeenschap in de Ardense Condroz waar de lente maar niet wil beginnen. Deze films wonnen talrijke prijzen, waaronder op het Filmfestival van Venetië en op het Filmfestival van Bangkok. In 2011 was Jessica overigens juryvoorzitster op het Internationaal Filmfestival van Gent.

Als gepassioneerde filmers en globetrotters combineert het regisseurskoppel een antropologische- en journalistieke blik met onder andere een zoektocht naar de essentie van natuur en cultuur en hun onderlinge verhouding. Het landschap speelt hierbij een centrale rol: van Mongolië over Peru tot de glooiingen en het specifieke licht in de Belgische Condroz. Op hun rijke website citeert Peter Brosens Werner Herzog: 'Wat hebben we onze landschappen aangedaan? Wij hebben ze in verlegenheid gebracht!'

De lezing zal plaatsvinden op 3 maart in de Bibliotheek Zuid in de Achilles Musschezaal. Gratis toegang, reservering is niet mogelijk. Broederlijk Delen vertoont Altiplano op dinsdag 10 maart 2015 in de Studio Skoop.

Voor meer info ga naar de website van Gent.be.
Foto: copyright Kris De Witte.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?