10 21 okt. '23

Persoonlijke uitnodiging van de actrices in 'The Violators'

P1a1lfm65bsvv1e5m1rj1874rua2
15 okt. 2015

Brogan Ellis en Lauren McQueen, de twee actrices in 'The Violators' zullen vrijdag 16/10 en zaterdag 17/10 de film voorstellen in Kinepolis Gent. Ze lieten alvast een boodschap achter voor de Film Fest Gent-bezoekers:

Romanschrijfster Helen Walsh geeft aan voor haar boeken inspiratie te halen bij de broers Dardenne. Het verhaal in haar filmdebuut kon ze enkel filmisch vertellen omdat het is geboren uit de desolate esthetiek van het post-industrieel landschap van Cheshire in Noordwest-Engeland. De vijftienjarige Shelly is er overgeplaatst in een sociale wooneenheid na te getuigen over het misbruik door haar vader. Shelly grijpt de aandacht van de woekeraar Mikey en de raadselachtige en rijkere Rachel. Het vervroegd vrijkomen van Shelly's vader beïnvloedt het lot van het drietal. In haar vier romans, waaronder de vertalingen 'Millie' en 'Een Engelse Tragedie', plaatste Walsh vrouwelijke seksualiteit al centraal. 'The Violators', gefilmd met een microbudget, handcamera en beschikbaar licht, was genomineerd in de competitie van de sectie Forum of Independents op het Karlovy Vary Festival en als Beste Britse Speelfilm op het filmfestival van Edinburgh. (R.D.)

Bestel hier je tickets!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.