10 21 okt. '23

'Perdition County' wint Ace Image Factory Publieksprijs in de Competitie voor Beste Belgische Studentenkortfilm

P194maa8hq1r5e6irck61fvd80t1
20 okt. 2014

Film Fest Gent organiseerde op zondag 19 oktober de vierde editie van de Competitie voor Beste Belgische Studentenkortfilms. Winnaar van de ACE Image Factory Publieksprijs werd 'Perdition County' van Raphaël Crombez die studeerde aan LUCA School of Arts.

De publieksprijs is goed voor een grading-sessie ter waarde van €6500 bij het audiovisueel postproductiehuis ACE Image Factory voor een volgend filmproject. 'Perdition County' vertelt het verhaal van een soldaat uit een plunderende militie die deserteert om zijn menselijkheid te herwinnen.

Alle studenten uit de erkende Vlaamse, Waalse en Brusselse filmscholen konden deelnemen aan de competitie. Naast de Ace Image Factory Publieksprijs, reikt een professionele jury, voorgezeten door Bavo Defurne en bestaande uit regisseurs Toon Aerts en David Lambert, actrice Kim Hertogs, acteur Valentijn Dhaenens en animatrice Emma De Swaef, de Nationale Loterij Prijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm uit. Voor de uitreiking van deze prijs, ter waarde van €2000, is het nog wachten tot woensdag 22 oktober.

De negen genomineerden voor de Beste Belgische Studentenkortfilms zijn:

'Imaginary Friends', Fabyan Pasteleurs – RITS

'Linfini', Lukas Dhont – KASK

'Monstre', Delphine Girard – INSAS

'Olav', Jacinta Agten – LUCA School of Arts

'Het Paradijs', Laura Vandewynckel – RITS

'Un Parfum de citron', Sarah Carlot Jaber – IAD

'Perdition County', Raphael Crombez – LUCA School of Arts

'Le Pli dans l'espace', Ann-Julie Vervaeke – KASK

'Teder', Jonas Vandermeersch – LUCA School of Arts

Film Fest Gent wil met de competitie voor Beste Belgische Studentenkortfilm het belang van de kortfilm onderstrepen en jonge, getalenteerde filmmakers zicht geven op een mooie carrière.

Foto © Jerroen Willems

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.