10 21 okt. '23

Patrick Duynslaegher in 'Uit de kastlezing'

P1a0kj1fg55m9d9519n1lpa1uc81
02 okt. 2015

In een interview met filmkenner Walter Provo praat Film Fest Gent-directeur Patrick Duynslaegher over zijn favoriete boeken, films en muziek in de Bibliotheek Zuid in Gent.

Gentenaar Patrick Duynslaegher liet op 19-jarige leeftijd zijn hogere studies vallen voor een carrière als filmredacteur bij het weekblad Knack. In 2000 werd hij hoofdredacteur van de culturele bijlage Knack Focus.

Hij wordt beschouwd als een van de meest deskundige filmcritici van Vlaanderen. Naast artikels voor verschillende binnen- en buitenlandse publicaties zoals International Film Guide, Sight&Sound, Vrij Nederland, Film en Televisie, De Filmkrant, … publiceerde hij twee naslagwerken over film: 1000 Films: Knacks-Filmencyclopedie en Blik op Zeven waarin hij alle belangrijke films van de vorige eeuw besprak.

In 2011 nam hij de uitdaging aan om artistiek directeur van Film Fest Gent te worden. Bij de tentoonstelling over Martin Scorsese in 2013 schreef hij een boek over deze befaamde regisseur.

Ondanks de drukke aanloop naar de 42e editie van Film Fest Gent vindt Patrick Duynslaegher de tijd om in een interview met filmkenner Walter Provo gepassioneerd te komen vertellen over zijn all time favoriete boeken, films en cd's uit de collectie van de bibliotheek. Niet te missen!

U hebt een lezing gemist? (Her)beluister ze via podcast!

di 6 okt 12.30u @ Bibliotheek Zuid Gent, Gratis

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.