10 21 okt. '23

Opnames van Koen Mortiers 'Engel' gestart

P1btprvpk01kkm1e041otk8ta1lj01
Nieuws 31 okt. 2017

Regisseur Koen Mortier is gestart met de opnames van zijn derde langspeler 'Engel'. De film wordt grotendeels in Senegal gedraaid en de hoofdrollen worden ingevuld door Vincent Rottiers ('Dheepan', 'Le monde nous appartient'), Fatou N'Diaye ('My Voice') en Paul Bartel ('Les géants', 'Michael Kohlhaas').

Koen Mortier verwierf bekendheid met 'Ex Drummer' (2007), de verfilming van het gelijknamige boek van Herman Brusselmans. In 2010 passeerde hij langs Film Fest Gent met '22 mei', een thriller over een bewakingsagent wiens leven volledig overhoop gehaald wordt door een zelfmoordaanslag in zijn winkelcentrum.

Voor 'Engel' haalde hij zijn inspiratie opnieuw uit de literaire wereld. Hij baseerde zijn film op het boek 'Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten' van Dimitri Verhulst. ‘Engel’ toont de laatste 24 uur uit het leven van een wereldberoemd, doch neerslachtig sportman, Thierry. Hij ontmoet, tijdens een vakantie in Senegal, de prostituee Fatou op wie hij hals over kop verliefd wordt.

Achter de camera zorgt Nicolas Karakatsanis voor de magie. De vaste cameraman van Michaël R. Roskam verzorgde tevens de fotografie voor 'I, Tonya', die dit jaar vertoond werd op Film Fest Gent.

Dit project kan jouw steun gebruiken! De crowdfunding voor 'Engel' loopt nog 6 dagen!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.