10 21 okt. '23

Opnames jeugdfilm ‘Binti’ van start

Binti
Nieuws 03 jul. 2018

Op 16 juli 2018 beginnen de opnames van de jeugdfilm ‘Binti’. Verwacht wordt dat de eerste langspeelfilm van Frederike Migom bijdraagt tot de revival van de Vlaamse jeugdfilm, net zoals ‘Cloudboy’ en ‘Rosie & Moussa’.

In haar debuut vertelt Frederike Migom het verhaal van de elfjarige Binti die in ons land opgroeide maar samen met haar papa op de vlucht moet voor de politie. Die wil haar het land uitzetten. Weg dus de droom om ooit een bekende YouTube-vlogger te worden. De ontmoeting met Elias die zich na een ruzie met zijn moeder verschuilt in een zelfgemaakte boomhut, brengt Binti op een “geniaal” plan: haar papa moet trouwen met de moeder van Elias. Het recht op dromen voor alle kinderen wordt het thema van de film.

In een persbericht zegt Frederike Migom: “Als kind had ik de wildste dromen. Maar sommige kinderen hebben het zo druk met overleven dat ze geen tijd hebben om te dromen. Binti is opgegroeid in België, ze spreekt de taal en heeft hier vele vrienden, maar ze leeft in extreme onzekerheid, want ze kan op een dag teruggestuurd worden naar een land dat ze niet kent. Daarover maken we een toegankelijke film, met de energie en humor van een romantische komedie”.

Frederike Migom draaide al de korte documentaire ‘Si-G’ en enkele kortfilms als ‘Malakim’ en ‘Nkosi Coiffure’.

Ze schreef zelf het scenario van ‘Binti’ waarin de hoofdrollen worden vertolkt door de debuterende Bebel Tshiani en door Mo Bakker die dit jaar ook te zien zal zijn in ‘Niet schieten’ van Stijn Coninx. Joke Devynck vertolkt de rol van de mama van Elias en Baloji wordt de vader van Binti.

‘Binti’ is een productie van Bulletproof Cupid in samenwerking met Kwassa Films en Ketnet en wordt in 2019 uitgebracht door jeugdfilmorganisatie JEF.

Lees hier alles over 'Binti'.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.