11 22 okt. '22

Openingsavond Film Fest Gent 2017: tickets nu te koop

P1boncs3c213e2gmp2vkf2bagk1
Nieuws 30 aug. 2017

De 44e editie van het festival zal op dinsdag 10 oktober openen met de Belgische film 'Insyriated', in aanwezigheid van de regisseur Philippe Van Leeuw en hoofdactrice Hiam Abbass.

De openingsfilm 'Insyriated' vertelt het verhaal van een Syrische familie die zich dag en nacht opsluit, niet meer buitenkomt en zelfs niet door het raam durft te kijken, de situatie is te gevaarlijk. Dit is geen gevangenis, maar het dagelijkse leven van een familie in het door oorlog getroffen Damascus. Een van de vele gezinnen die er alles aan doet om te overleven en de dag door te komen, elke dag opnieuw.

Tickets voor de publieksopening in Vooruit op 10 oktober zijn niet langer te verkrijgen. Regisseur Philippe Van Leeuw en hoofdactrice Hiam Abbass zullen bij de vertoning aanwezig zijn. In het kader van de thematiek van de openingsfilm scharen we ons achter Cinemaximiliaan, een vrijwilligersorganisatie die filmvertoningen organiseert in o.a. opvangcentra voor vluchtelingen, culturele instellingen en bij mensen thuis. Ze fungeren zo als netwerkpunt tussen culturele organisaties en nieuwkomers. Bij aankoop van een ticket heb je de mogelijkheid om een donatie achter te laten. Je kan dit ook doen op de avond zelf. De bijdrage zal integraal naar de werking van hun pop-up cinema van en voor nieuwkomers gaan.

Tickets voor de opening in Vooruit koop je hier
Dinsdag 10 oktober
Locatie: Vooruit Theaterzaal, Gent
Aanvangstijd: 19:30 uur

Tags

FFG2017

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.