10 21 okt. '23

OPEN CALL: ESA New Worlds Film Competition

Esanewworlds keyvisual twitter
Nieuws 10 mrt. 2021

De Europese Ruimtevaartorganisatie (European Space Agency, ESA) organiseert samen met zes filmfestivals, waaronder Film Fest Gent, een open call waarin het scenaristen uitnodigt om kortfilmideeën voor te stellen over Europese ruimte-exploratie. Heb jij een briljant idee voor een animatiefilm op de manen van Mars, een documentaire over de ExoMars rover of een coming-of-agefilm over een Marsmeisje die terug naar Aarde reist om haar roots te ontdekken? Dien dan snel jouw voorstel in!

3 categorieën

De competitie is verdeeld in drie categorieën: animatie, documentaire en fictie. Deelnemers kunnen maar in één categorie een voorstel indienen.

Awards

Twaalf finalisten (vier in elk van de drie categorieën) zullen hulp krijgen van ESA-experten en toegang tot ontwikkelingshulp ter waarde van € 5.000. De drie uiteindelijke winnaars (één in elke categorie) zullen productiehulp krijgen.

De deelnemende festivals zijn AFO International Festival of Science Documentary Films, Kurzfilm Festival Hamburg, Kaboom Animation Festial 2021 met Anima 2021, Docville International Documentary Film Festival 2021 en Film Fest Gent 2021.

De deadline voor het indienen van een voorstel voor Film Fest Gent 2021 is 31 juli 2021.

Meer informatie

Alle informatie vind je op de website newworlds.esa.int.

Inspiratie nodig? Neem eens een kijkje in de media kits Moon of Mars. Of bekijk het ESA Human & Robotic Exploration-programma!

Tags

Oproep

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.