10 21 okt. '23

Ontdek de eerste genomineerden voor 17e WSAwards

P1bo2la47l12c3gd915cs1kg21hdi1
Nieuws 21 aug. 2017

De eerste ronde van de genomineerden voor de 17e World Soundtrack Awards bevat dit jaar meervoudige Oscar-genomineerden en-winnaars, een voormalige Discovery of the Year-winnaar en de topcomponisten van de hedendaagse televisiemuziek.

De genomineerden voor Beste Film Componist zijn 2017 Academy Award® winnaar Justin Hurwitz ('La La Land'), Academy Award® genomineerden Mica Levi ('Jackie'), Nicholas Britell ('Moonlight'), Dustin O’Halloran ('Lion') en Jóhann Jóhannsson ('Arrival'). De genomineerden voor Beste Televisie Componist zijn opkomende namen verbonden aan immens populaire series zoals het duo Kyle Dixon & Michael Stein ('Stranger Things'), Ramin Djawadi ('Westworld'), Rupert Gregson-Williams ('The Crown), Dave Porter ('Better Call Saul') en Mac Quayle ('Mr. Robot').

Zoals reeds aangekondigd zal de Lifetime Achievement Award worden uitgereikt worden aan David Shire (‘The Conversation’, ‘All the President’s Men’) in de lijn van de WSAwards spotlight op de jazzmuziek. Na de awardceremonie zal een selectie van het werk van Spike Lee's vaste componist Terence Blanchard ('Mo’ Better Blues', 'Malcolm X', '25th Hour') uitgevoerd worden door Brussels Philharmonic & enkele jazzsolisten, onder leiding van Film Fest Gents muziekdirecteur Dirk Brossé. Het jaarlijkse Film Fest Gent album met ook Blanchards werk zal vanaf dan beschikbaar zijn. Discovery van 2016 Joe Kraemer ('The Way of the Gun', 'Jack Reacher', 'Mission: Impossible- Rogue Nation') zal die avond ook optreden.

Artistiek directeur van Film Fest Gent Patrick Duynslaegher over de geselecteerden: "De nominaties van dit jaar weerspiegelen hoe ongelooflijk breed de waaier van stijl en talent is van de hedendaagse 'scores' voor film en series, met een geweldige reeks nieuwe en gevestigde componisten om de kunst en ambacht van film- en televisiemuziek te vieren."

"De nominaties van dit jaar weerspiegelen hoe ongelooflijk breed de waaier van stijl en talent is van de hedendaagse 'scores' voor film en series, met een geweldige reeks nieuwe en gevestigde componisten om de kunst en ambacht van film- en televisiemuziek te vieren." - Patrick Duynslaegher


DE GENOMINEERDEN:

 • Beste Film Componist
  Nicholas Britell: ‘Moonlight’
  Justin Hurwitz: ‘La La Land’
  Jóhann Jóhannsson: ‘Arrival’
  Mica Levi: ‘Jackie’, ‘Marjorie Prime’
  Dustin O’Halloran: ‘Lion’ (co-componist Hauschka), ‘In the Shadow of Iris’ (co-componist Adam Wiltzie)
 • Beste TV Componist
  Kyle Dixon & Michael Stein: ‘Stranger Things’
  Ramin Djawadi: ‘Westworld’, ‘Prison Break: Resurrection’, ‘The Strain’
  Rupert Gregson-Williams: ‘The Crown’
  Dave Porter: ‘Better Call Saul’, ‘The Blacklist’, ‘The Blacklist: Redemption’
  Mac Quayle: ‘Feud: Bette & Joan’, ‘Mr. Robot’, ‘Scream Queens’
 • Beste Originele Song geschreven voor een Film
  Can’t Stop the Feeling van ‘Trolls’ muziek & lyrics door Justin Timberlake, Max Martin en Shellback uitgevoerd door o.a. Justin Timberlake, Anna Kendrick, Gwen Stefani, James Corden en Zooey Deschanel
  City of Stars van ‘La La Land’ muziek door Justin Hurwitz lyrics door Benj Pasek en Justin Paul uitgevoerd door Ryan Gosling en Emma Stone
  How Far I’ll Go van ‘Moana’ muziek & lyrics door Lin-Manuel Miranda uitgevoerd door Auli’i Cravalho
  Never Give Up van ‘Lion’ muziek & lyrics door Sia Furler en Greg Kurstin uitgevoerd door Sia
  Runnin’ van ‘Hidden Figures’ muziek & lyrics door Pharrell Williams uitgevoerd door Pharrell Williams

De World Soundtrack Academy steunt al 17 jaar filmmuziek, sound design, componisten en sinds vorig jaar ook televisiemuziek. Het lidmaatschap van de WSAcademy groeide uit tot een indrukwekkende groep van 370 film(muziek)professionals die de genomineerden bepalen voor de jaarlijkse World Soundtrack Awards tijdens verschillende stemrondes. Daarnaast selecteren zij voor midden september ook de vijf kandidaten voor Discovery van 2017, Beste Originele Score voor een Belgische productie en de Sabam Award voor Beste Jonge Internationale Componist. Het publiek kan ook van zich laten horen door voor 9 september 2017 via de WSAwards website te stemmen voor de Public Choice Award.

17e World Soundtrack Awards Ceremony & Concert
18 oktober 2017 – WSAwards Gala & Concert: Tickets
19 oktober 2017 – Symphonic Jazz Concert: Tickets

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.