09 20 okt. '24

Ontdek alle genomineerden voor de WSAwards!

24 okt. 2015
Na de genomineerden voor Best Composer, Score en Song maakt de World Soundtrack Academy nu ook de genomineerden voor de Discovery of the Year, SABAM Award for Best Young International Composer en de Public Choice Award bekend.

De uitreiking van de World Soundtrack Awards, een van de meest prestigieuze evenementen in de wereld van de filmmuziek, is het slotevenement van Film Fest Gent en heeft plaats op 24 oktober in ‘t Kuipke in Gent. De WSAwards worden jaarlijks toegekend door de World Soundtrack Academy met het doel filmmuziek & sound design te ondersteunen en wereldwijd te promoten. In ondertussen vijftien jaar tijd groeide het ledenaantal van de WSAcademy uit tot een groep van meer dan 370 internationale professionals die via verschillende stemrondes meebeslissen over de winnaars.

Artistiek Directeur Patrick Duynslaegher:

“Als je op zoek bent naar de nieuwste generatie van grootse componisten, hoef je alleen maar naar de World Soundtrack Discovery Awards te kijken. Daar werd het talent van componisten zoals Michael Giacchino, Gustavo Santaolalla, Craig Armstrong en Abel Korzeniowski voor het eerst ontdekt door onze internationale WSAwards Advisory Board.”

NOMINATIES DISCOVERY OF THE YEAR

Met de Discovery of the Year Award wil de WSAcademy jonge talentvolle componisten van het voorbije jaar belonen en stimuleren om verder te groeien. Naast het ontvangen van de prijs zal de winnaar op de 16e WSAwards in 2016 kunnen performen.

- Alex Ebert (Edward Sharpe And The Magnetic Zeros) voor ‘A Most Violet Year’
- Dominic Lewis voor ‘Spooks: The Greater Good’
- Antonio Sanchez voor ‘Birdman’
- Ben Salisbury & Geoff Barrow (Portishead) voor ‘Ex Machina’
- Zhiyi Wang voor ‘But Always’ & ‘Highway of Love’

NOMINATIES SABAM AWARD FOR BEST YOUNG INTERNATIONAL COMPOSER

Jong filmmuziektalent krijgt jaarlijks de kans om de felbegeerde SABAM Award For Best Young International Composer binnen te halen. 34 Kandidaten kregen de opdracht muziek te componeren bij een scène uit ‘The Third Man’ (1949) van Carol Reed, in het kader van de Britse focus van het 42e Film Fest Gent. De laureaat ontvangt de SABAM Award (t.w.v. €2.500) en treedt zo in de voetsporen van Cyril Molesti, winnaar van 2014. De professionele jury bestaat uit Patrick Duynslaegher (artistiek directeur FFGent), Dirk Brossé (componist, dirigent en muziekdirecteur van FFGent), Belgische componist Michel Herr, Stefan Rycken (zaakvoerder ACE Image Factory), Hans Helewaut (gedelegeerd bestuurder SABAM) en regisseur Adil El Arbi. De genomineerden zijn:

- Maxime Hervé (Canada)
- Peer Kleinschmidt (Duitsland)
- Roman Falkenstein (Lithouwen)


PUBLIC CHOICE AWARD

Tijdens de 15e WSAwards zal ook de Public Choice Award uitgereikt worden voor Best Score. Hier zijn de 5 scores die de meeste stemmen van het publiek binnenhaalden.

- ‘A Little Chaos’ door Peter Gregson
- ‘Ex Machina’ door Ben Salisbury & Geoff Barrow
- ‘Far From Men’ (‘Loin Des Hommes’) door Warren Ellis & Nick Cave
- ‘The Maze Runner’ door John Paesano
- ‘Timbuktu’ door Amine Bouhafa

15e WORLD SOUNDTRACK AWARDS CEREMONY & CONCERT

Voor de vijftiende verjaardagseditie van de World Soundtrack Awards verwelkomt Film Fest Gent Alan Silvestri, een van de meest briljante filmcomponisten van zijn generatie, bekend voor zijn muziek uit 'Back to the Future' en 'Forrest Gump'. Er werd ook een album opgenomen met de beste scores van Silvestri door Galaxy Studios in Flagey Studios, uitgevoerd door Brussels Philharmonic & Vlaams Radio Koor, onder leiding van Muziekdirecteur Dirk Brossé. In het kader van de focus op Britse cinema van het 42e Film Fest Gent zal Patrick Doyle de Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen en Discovery 2014 Daniel Pemberton zal ook performen die avond.

De 15e World Soundtrack Awards Ceremony & Concert vindt plaats op 24 oktober 2015 in ‘t Kuipke in Gent.

Bestel nu je ticket!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?