10 21 okt. '23

One Shot Cinema mei: TANGERINE

P1ah9jq8epnm01dph1h721bs815251
25 apr. 2016

Een film die nog niet eerder in de Belgische cinemas te zien was: je schuift er op woensdagavonden voor aan tijdens One Shot Cinema. Film Fest Gent en KASKCinema vertonen er films die de zalen niet eerder haalden, maar zeker de moeite waard zijn. In mei kijk je naar de kinetische screwball komedie TANGERINE, een van de ontdekkingen van het afgelopen Film Fest Gent. Woendag 25 mei is de voorlopig laatste One Shot Cinema voor KASK Cinema het seizoen afsluit met Live Track Cinema op 28 mei met een performance van STUFF. en de vertoning van 'A Page of Madness'.

Sean Bakers besluit om dit indie pareltje volledig te draaien met een iPhone 5s lijkt op het eerste zicht een technische stunt en een kwestie van (low)budget beheersing, maar is in het uiteindelijke resultaat zoveel meer. Het schenkt aan deze koortsachtige zoektocht van twee grofgebekte transgender hoertjes naar een ontrouwe boyfriend/pooier een quasi anarchistische energie en dompelt de toeschouwer onder in een vlammend Los Angeles dat één grote popart assemblage lijkt en waarin cinema van alle overbodige ballast is bevrijd.

Een van de meest vrije en bevrijdende Amerikaanse films van de laatste jaren. (P.D.)

TANGERINE - Sean Baker (V.S., 2015, 88')

woensdag 4, 11, 18, 25 mei
Naar aanleiding van de Dag Tegen Homo- en Transfobie wordt de film ook vertoond op 17 mei
20u30
KASKCinema - Godshuizenlaan 4
Reserveer je tickets hier

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.