10 21 okt. '23

One Shot Cinema: L’Enlèvement de Michel Houellebecq

P19cob9lnl1kjq1isj1ma38q1f4c1
28 jan. 2015

De schandaalauteur Michel Houellebecq is helemaal terug van weggeweest. Hij zet Frankrijk alweer op zijn kop met zijn nieuwe explosieve roman maar ook door zijn glansrol in de film: L’Enlèvement de Michel Houellebecq.

In 2011 verdween de controversiële Franse schrijver Michel Houellebecq even uit het publieke oog. Al snel deden wilde speculaties de ronde: werd de omstreden figuur ontvoerd door Al-Qaeda? In de versie van Guillaume Nicloux wordt Houellebecq ontvoerd naar een zigeunerkamp, waar de confrontatie tussen de intellectuele filosofie van Houellebecq en de ideeën van de ontvoerders tot interessante conversaties leidt. Michel Houellebecq vertolkt voor deze verrassende, surrealistische en droogkomische docu-fictie de rol van een leven: zichzelf.

KASKcinema i.s.m. Film Fest Gent
Godshuizenlaan 4, 9000 Gent, €5 (standaard) /€3 (reductie)
Vertoningen op 18 en 25 februari 2015 kaskcinema.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.