12 23 okt. '21

‘Omar’ wint Explore Award

P1875noj8hu1cimal52265591
18 okt. 2013

Op donderdag 17 oktober reikte onze jongerenjury haar Explore Award uit aan ‘Omar’, de film van Hany Abu-Assad (‘Paradise Now’). De winnende film krijgt een gratis mediacampagne in De Morgen, Guido Magazine en op Studio Brussel. Zo krijgt ‘Omar’ een duwtje in de rug bij de release. Ook actrice Brie Larson werd in de bloemetjes gezet: zij kreeg een Special Mention. Larson, die gisterenavond ook op de rode loper was met Joseph Gordon-Levitt, speelt mee in drie films in het ExploreZone parcours: ‘Don Jon’, ‘Short Term 12’ en ‘The Spectacular Now’.

De vijfkoppige ExploreZone jury is samengesteld uit jongeren tussen 18 en 26 jaar. Zij volgden het ExploreZone parcours, een selectie films voor en door jongeren. Onze jongerenjury bestond dit jaar uit Mohamed Abdel, Laurens Naudts, Evelyn Kegels, Gudrun Wylleman en juryvoorzitter Adil El Arbi.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.