09 20 okt. '24

Officiële sponsors Film Fest Gent 2020

Partnerssponsors093256
Nieuws 10 okt. 2020
Het 47ste Film Fest Gent gaat op 13 oktober 2020 van start voor een waar filmfestijn. Dat het festival kan doorgaan in deze bizarre tijden heeft het ook mede te danken aan zijn sponsors die zich engageren voor filmcultuur.

"Film Fest Gent 2020 wordt op vele vlakken een unieke editie. We zijn meer dan ooit dankbaar dat onze vele partners ons trouw zijn gebleven in de ook voor hen moeilijke tijden. Op die manier kunnen we de filmsector - die het hard te verduren heeft - blijven ondersteunen. Cultuur werkt verbindend zowel voor als achter de schermen en moet gekoesterd worden in crisistijden", zegt algemeen directeur Marijke Vandebuerie.

Presentation Sponsors

North Sea Port

North Sea Port is de grootste partner van Film Fest Gent van zowel het film- als het muziekluik. De haven draagt cultuur hoog in het vaandel en steunt het festival al geruime tijd. "Hoe belangrijk cultuur is in ons leven voel je pas als je - zoals nu door corona - cultuur echt hebt moeten missen. We zijn blij dat we als haven onze samenwerking met Film Fest Gent voor meerdere jaren hebben bevestigd en hernieuwd, zeker in deze moeilijke tijden", zegt Daan Schalck, CEO van North Sea Port. De haven is ook de officiële partner van de publieksprijs. Ze steunt de winnaar van de North Sea Port Publieksprijs met een distributiepremie van € 5.000.

Kinepolis

Kinepolis is al jaren de grootste filmpartner van Film Fest Gent. Tijdens het festival wordt Kinepolis Gent - als main venue - omgetoverd tot het kloppende hart van Film Fest Gent. Aan de voorgevel wordt de rode loper uitgerold voor (inter)nationale gasten en binnenin komen alle aspecten van het festival samen. Van film en muziek tot industry events en educatie.

Main Sponsors

ING

De verspreiding van filmcultuur is een belangrijke taak van Film Fest Gent. ING steekt een handje toe en draagt filmcultuur uit naar haar netwerk door op elke editie haar relaties uit te nodigen op events en vertoningen. Ondanks het feit dat dit in 2020 niet mogelijk is, blijft ING het filmfestival dit jaar trouw ondersteunen.

EuroMillions

De Nationale Loterij steunt al sinds jaar en dag Film Fest Gent. In 2020 brengen we andermaal EuroMillions onder de aandacht van het brede filmpubliek. Dit jaar krijgt de veelvraat cinefiel bij de aankoop van een 5- of 10-rittenkaart bovendien gratis online EuroMillions speeltegoed.

Barco & Cinionic

Film Fest Gent wil cinema in optimale kwaliteit aanbieden en vindt in Barco & Cinionic de ideale partners. Ze zorgen voor een state-of-the-art cinemabeleving. Samen zetten de organisaties in op het terugbrengen van de collectieve filmbeleving in dit moeilijke jaar.

Pillows Grand Hotel Reylof

De gastendienst van Film Fest Gent kent een uitstekende internationale reputatie, mede dankzij het fantastische decor en de dito service van Pillows Grand Hotel Reylof. Het hotel biedt onze gasten een onvergetelijk verblijf in de Gentse binnenstad.

Volvo

Film Fest Gent is verheugd om Volvo te verwelkomen als official fleet partner in 2020. Beide partners delen het Gentse en internationale aspect en de zorg voor duurzaamheid, kwaliteit en veiligheid. Een deel van de wagens waarin de gasten worden vervoerd tijdens het festival zijn zelfs in Gent geproduceerd.

Media Partners

Knack, De Morgen, Canvas en Radio 1 zijn trouwe, onmisbare partners in de communicatie en verspreiding van het festivalprogramma. Dat Film Fest Gent jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers mag verwelkomen, is mede dankzij de aandacht die de mediapartners besteden aan het festival.

Catering Partners

Hospitality is al jaren een van de sterktes van Film Fest Gent. Dankzij de steun van HTK Belgian Dry Gin (van het Gentse bedrijf Bruggeman) en OMER. kunnen we de gastvrijheid ook tijdens de 47ste editie overeind houden. Beiden zijn coronaproof te genieten voor of na de film in Caffelini, het officiële festivalcafé uitgebaat door Coeur Catering.

Coronaproof festival

Het FFG-team engageert zich om het grootste jaarlijkse filmfeest van België ook in deze uitzonderlijke tijden te laten plaatsvinden en alle filmliefhebbers op hun cinefiele wenken te bedienen. Dat gebeurt in veilige omstandigheden aan de hand van een hele reeks anti-Covid-19-maatregelen, voor gasten, medewerkers en ook voor het publiek. Ontdek het volledige programma online via de website.

Bekijk hier een lijst van al onze partners.

Tags

FFG2020

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?