10 21 okt. '23

Nu in de zalen: Grand Prix winnaar 'A Quiet Passion'

P1b0il2ffdijm1u7sp28cb1rt71
Nieuws 02 nov. 2016

'The most daring and most rigorous film of the 2016 Film Fest Gent Competition', aldus het juryverdict over 'A Quiet Passion', winnende film van de Grand Prix 2016. Deze zinderende zedensatire vol verstilde passie door regisseur Terence Davies moeten missen op Film Fest Gent? Vanaf vandaag bekijk je de film in de bioscoop!

De Internationale jury, bestaande uit juryvoorzitter Jeremy Thomas, schrijver Jonathan Coe, actrice Lina El Arabi, actrice India Hair, filmmaker Tran Anh Hung, en actrice Maaike Neuville bekroonde de biopic over het leven van de negentiende-eeuwse dichteres Emily Dickinson met de Grote Prijs van Film Fest Gent. Regisseur Terence Davies serveert in zijn gekende lyrische en schilderkunstige stijl het verhaal van een innerlijk getormenteerd personage dat barst van het talent, maar een kluizenaarsbestaan leidt op het landgoed van haar upperclassfamilie.

'A Quiet Passion' onderstreept moeiteloos waarom Davies één van de grootheden van de zevende kunst mag worden genoemd' - Knack Focus

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.