10 21 okt. '23

Nu in de bioscoop - januari 2016

P1a8r7hu8skfa1v5q5qf8kr177m1
12 jan. 2016

Zat je schema afgelopen festivaleditie ook zo vol films dat je er één of meerdere hebt moeten laten schieten? Geen nood, Film Fest Gent tipt je over de release-data van festivalfilms zodat je die pareltjes alsnog kunt gaan bekijken. Deze maand in de bioscoop: 'Carol', 'Operation Arctic' en 'Problemski Hotel'.

Vanaf 13 januari 2016 in de zalen:

Carol - Todd Haynes maakte een klassiek melodrama zoals je die tegenwoordig niet vaak meer te zien krijgt. In de hoofdrollen voortreffelijke actrice Cate Blanchett en Rooney Mara.

Operation Arctic - Een tweeling van acht en hun dertienjarige zus verbergen zich aan boord van een helikopter en blijven door omstandigheden alleen achter op een verlaten eiland in het Noordpoolgebied. Beren en blizzards zijn maar enkele van de bedreigingen op hun pad.Een spannend survival verhaal voor kinderen van 9 tot 99.

Problemski Hotel - De bekroonde documentairemaker Manu Riche maakt met de verfilming van de bestseller 'Problemski Hotel' van Dimitri Verhulst de overstap naar fictie. Verhulst schreef zijn ervaringen in een asielcentrum op in verschillende losse verhalen, maar Riche breekt het open tot een rauwe film over de hedendaagse condition humaine.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.