09 20 okt. '24

Nog meer talent van eigen bodem op FFG2021: 'Dealer' van Jeroen Perceval

dealer
Nieuws 10 sep. 2021
Nadat hij het scenario schreef voor Robin Pronts D’Ardennen, twee hiphopplaten maakte en internationaal veel lof oogstte met de korte coming-of-agefilm August, nam acteur Jeroen Perceval (bekend van memorabele rollen in onder meer Rundskop, De dag, Borgman en Tabula rasa) opnieuw plaats achter de camera. Zijn langspeeldebuut Dealer gaat in Europese première op de 48ste editie van Film Fest Gent in aanwezigheid van de cast en crew.
Campagnebeeld FFG2021

Tickets voor de 48ste editie van Film Fest Gent zijn te koop vanaf wo. 22/09.

Dealer draait rond de veertienjarige drugsrunner Johnny (Sverre Rous), die in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie verblijft. Wanneer hij de succesvolle filmacteur Antony (Ben Segers) als vaste klant over de vloer krijgt, ontstaat er een hechte band tussen de twee. Ze besluiten om hun leven een andere wending te geven. Naast tal van nieuwe gezichten, een vervaarlijk ogende Ben Segers en Veerle Baetens als Johnny’s moeder, maakt vooral Bart Hollanders indruk. De teddybeer uit Callboys mat zich een kort kapsel, tatoeages en een gangsteroutfit aan.

dealer klein

Sverre Rous zet als 16-jarige nieuwkomer een markante prestatie neer, terwijl Ben Segers na herkenbare rollen in Safety First, Wat als? en Auch! een heel andere kant van zijn kunnen laat zien. De rol van Johnny’s moeder neemt Veerle Baetens voor haar rekening. Bart Hollanders is nagenoeg onherkenbaar in de rol van dealer Luca. Jong talent als Hannah Macpherson, Abigail Abraham, Ayman Sitiane, Muzafer Ipekci en Ilias Yaghmouri vullen de cast verder aan. De Nederlandse acteur Poal Cairo (Goede Tijden, Slechte Tijden) speelt Romeo.

Jeroen Percevals langspeeldebuut beleeft zijn Europese première tijdens FFG2021 in goed gezelschap van de andere Belgische films die reeds werden aangekondigd, zoals Cool Abdoul van Jonas Baeckeland, openingsfilm La Civil van Teodora Ana Mihai, Juste un mouvement van Vincent Meessen en Un monde van Laura Wandel.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?