09 20 okt. '24

Nieuwe Vlaamse film Small Gods in première op het Filmfestival Gent

23 jul. 2007
De Vlaamse langspeelfilm Small Gods, met in de hoofdrol Titus de Voogt, zal in België in première gaan tijdens het 34ste Filmfestival Gent. De film van de gebroeders Karakatsanis is ook geselecteerd voor de Settimana Internazionale della Critica van het 64ste Filmfestival van Venetië.
Small Gods is een poëtische roadmovie geschreven en geregisseerd door Dimitri Karakatsanis. De beloftevolle cameraman en broer Nicolas Karakatsanis verzorgde de fotografie. Titus De Voogt en nieuwkomer Steffi Peeters vertolken de hoofdpersonages David en Elena. Bijrollen worden gespeeld door o.a. Dirk van Dijck, Johan Heldenbergh en regisseur Pieter Van Hees. Small Gods werd met eigen middelen gerealiseerd en kwam tot stand door de samenwerking van de gebroeders Karakatsanis en producent Peter De Maegd. De crew en cast werkten op vrijwillige basis en dankzij sponsoring was het mogelijk om de film op 35 mm te draaien. De afwerking van de film werd mogelijk gemaakt dankzij de inbreng van het productiehuis CCCP (Ruben Goots & Koen Mortier) en door de steun van het VAF. Small Gods kent zijn internationale premiere in Venetië. De Belgische première is voorzien op het Filmfestival Gent waar de film geselecteerd is voor de XploreZone competitie. A-Film zal de film vervolgens uitbrengen in de Belgische zalen. Insomnia World Sales treedt op als sales agent.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?