10 21 okt. '23

Nieuwe fictiereeks Bevergem geselecteerd voor 42e Film Fest Gent

P19urk5p5515r61q9i1e4fc7snq41
10 sep. 2015

De nieuwe fictiereeks, Bevergem, is geselecteerd voor de 42e editie van Film Fest Gent (13-24 okt). Tijdens het festival zullen de laatste 4 afleveringen in première vertoond worden in de sectie 'Serial Madness'. De eerste 4 afleveringen worden vanaf 30 september uitgezonden op Canvas. Bekijk hier de trailer en leer de inwoners van Bevergem kennen.

Bevergem is een absurde fictiereeks in acht episodes over een West-Vlaams dorp met ontspoorde inwoners, gedreven door misplaatste ambitie en ijdelheid. Op zekere dag neemt stand-upcomedian Freddy De Vadder er zijn intrek. Waarom? Dat weet niemand. En hij doet er zelf ook het zwijgen toe. Maar het contrast tussen hem en de Bevergemnaars kan niet groter zijn.

In het waanzinnig universum zien we onder andere Piet De Praitere, Bart Vanneste, Maaike Cafmeyer , Wim Willaert, Ann Tuts, Ilse de Koe, Han Coucke, Sebastien Dewaele, Zouzou Ben Chikha, Wannes Cappelle, Dries Heyneman, Isabelle Van Hecke en Anemone Valcke.

Enkele jaren geleden daagden deze acteurs, comedians en muzikanten elkaar uit om hun frisse ideeën over humor en fictie samen te ballen. Ze schaafden en beitelden geduldig aan hun eigen personages, dialogen en een eigenzinnig scenario. Zo creëerden ze samen de serie Bevergem, in een regie van Gilles Coulier en geproduceerd door Gilles De Schryver voor De Wereldvrede.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.