09 20 okt. '24

Nieuwe festivalgeneriek ingeblikt

08 jul. 2007
De afgelopen week is in Gent de nieuwe festivalgeneriek ingeblikt. Dat is het filmpje dat vóór elke festivalfilm wordt vertoond. Net zoals het vorige filmpje, belooft de nieuwe generiek opnieuw een visueel pareltje te zijn dat niet gauw zal vervelen. ACE Digital House stond in voor de opnames en postproductie, Dirk Brossé tekent voor de muziek bij het filmpje.
De festivalgeneriek, die vooraf elke filmvoorstelling wordt vertoond, is ondertussen drie jaar oud en aan vernieuwing toe. ACE Digital House startte vorige week met de opnames met als decor de stad Gent bij nacht. Twee koeriers brengen in een hels tempo een virtuele filmkopij naar het centrum van Gent. De ene doet dat al stuntend met een trialbike, de andere spurt door de stad al springend van het ene naar het andere gebouw. Onderweg passeren de stuntmannen annex koeriers enkele belangrijke locaties in de stad zoals Gravensteen, Korenmarkt en Sint-Pietersplein.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?