10 21 okt. '23

Nieuw project voor Adil El Arbi & Bilall Fallah

Black directors adil el arbi and bilall fallah
Nieuws 05 mrt. 2018

Het Mediafonds van het Vlaams Audiovisueel Fonds maakte bekend dat het gloednieuwe tv-serieproject ‘Grond’ ontwikkelingssteun ontvangt. Eerder ontving ‘Grond’ ook al scenariosteun.

De serie ‘Grond’ gaat over twee broers die met een geniaal idee de begrafeniswereld op zijn kop zetten. Omdat moslims hier niet in hun heilige grond kunnen begraven worden, stellen ze voor om de grond van Marokko naar hier over te brengen.

Deze 8-delige serie wordt geschreven door Dries Heyneman, Wannes Cappelle en Zouzou Ben Chikha. Deze laatste leverde ook het idee voor de serie. Zowel Wannes Cappelle als Dries Heynemann waren al coscenarist bij de populaire serie 'Bevergem' uit 2015.

Het is de bedoeling dat Adil El Arbi en Bilall Fallah, bekend van ‘Black’ en ‘Patser’ de serie zullen regisseren. Schrijvers en regisseurs kijken alvast uit om samen te werken.

Hoofdproducent van ‘Grond’ is Lunanime, de productietak van de Lumière Group en die werkt samen met VIER en wordt gesteund door het VAF/Mediafonds. Lunanime wil de serie als een internationale coproductie financieren en produceren. Er is al belangstelling vanuit Nederland, Duitsland en Noorwegen.

‘Grond’ zou volgend jaar worden gedraaid en zal normaal in 2020 te zien zijn op VIER.

Tags

VAF

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.