10 21 okt. '23

Nieuw filmmagazine Humbug start online

Logo Humbug Liggend Witruimte
Nieuws 09 jun. 2021

Net voor de opening van de bioscopen lanceren o.a. Johannes De Breuker (Knack Focus) en Ruben Aerts (De Standaard) het nieuwe filmmagazine Humbug dat online verschijnt maar vanaf oktober ook elk kwartaal een papieren themanummer zal tellen.

Humbug team
Het kernteam van Humbug

De initiatiefnemers legden de basis van Humbug - van humbugging, een publiek verleiden met een schimmenspel – tijdens het coronajaar 2020. Freelancejournalisten De Breuker en Aerts zagen het aandeel van film op de cultuurpagina’s van kranten en magazines slinken en besloten vanuit hun enthousiasme over filmcultuur een filmmagazine op te richten. In Fien Meynendonckx en Emma Geens vonden ze een extra redacteur en een grafische vormgever. Met Humbug beloven ze “de lezer op sleeptouw te nemen langs het veranderende filmlandschap, met prikkelende perspectieven en straffe illustraties”.

Bronnen

Het Britse filmtijdschrift Little White Lies en het Franse La Septième Obsession zijn de inspiratiebronnen voor Humbug dat op zijn beurt “het algoritme van streamingsdiensten doorprikt en voorbij de hypes in de bioscoop kijkt om het filmgesprek op te poken, lezers te gidsen en te verrassen”.

Humbug bestaat uit een website met gratis te lezen artikels, recensies, essays en columns. Vanaf oktober komt daarbij een papieren themanummer. Filmliefhebbers kunnen nu al een jaarabonnement nemen.

Op de website staan nu recensies van o.a. Drunk van Thomas Vinterberg, Sons of Philadelphia van Jérémie Guez met Matthias Schoenaerts, Wolfwalkers van Ross Stewart en Tomm Moore. Volgens Fien Meynendonckx is The Apartment van Billy Wilder dan weer “de ideale aanmoediging voor wie na de lockdown nog niet helemaal klaar is om onder de mensen te komen”.

www.humbugmag.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.