09 20 okt. '24

Nederlandse filmcritici bekronen King of the Belgians

P1b8ekfp4bp6m13lcao413pk1acu1
Nieuws 06 feb. 2017
Met de prijs van de Kring van Nederlandse Filmjournalisten op het voorbije International Film Festival Rotterdam kreeg ‘King of the Belgians’, de vierde film van Peter Brosens en Jessica Woodworth, zijn eerste internationale prijs.

De KNF award wordt toegekend aan een Nederlandse film of coproductie die in Rotterdam in première gaat. Volgens de Nederlandse filmcritici is het “een immens sympathieke film, gesitueerd in een parallelle wereld die veel gelijkenissen toont met de onze. Door zijn humor en charmante hoofdpersoon raakt de film urgente en belangwekkende thema’s van deze tijd”.

In de jongste film van Brosens en Woodworth wordt de koning der Belgen vanuit een diplomatieke missie naar zijn land teruggeroepen maar hij kan met zijn entourage niet vertrekken. Hen rest alleen een Balkanroute te nemen om het uiteenvallende koninkrijk te bereiken. Deze mockumentary en road movie ging in Venetië in première en reisde intussen de wereld rond. De film werd onder andere vertoond op FFGent 2016, in Busan, Antalya, Sao Paolo, Valladolid, Tallinn, Marrakech, Dubai, Palm Springs en Göteborg.

Vanaf begin maart is de film in België verkrijgbaar op dvd en op 25 mei komt hij in de Nederlandse bioscopen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?