11 22 okt. '22

Nacht van de experimentele film

P1ag7fbleb3qi17kqqh1136c2jn1
13 apr. 2016

Nachtbrakers opgelet! Vrijdag 15 april focust art cinema OFFoff tijdens de Nacht van de Experimentele Film op de zintuiglijke ervaring van historische film op het grote scherm, in combinatie met radicale muziek van nu. Een nachtvullend programma, met live acts Loke Rahbek, Erik Enocksson en het duo Opéra Mort en werk van filmmakers als Sidney Peterson, Peter Tscherkassky, Yukio Mishima en Carolee Schneemann.

De avond wordt geopend door Young Vagrants: een selectie van de beste inzendingen die art cinema OFFoff ontving van piepjonge debutanten in het experimentele veld. Het Gentse platenlabel B.A.A.D.M. (Mathieu Serruys en Joris Verdoodt) vliegt drie spannende internationale live acts over: Loke Rahbek, Erik Enocksson en het duo Opéra Mort zijn centrale figuren in de hedendaagse experimentele muziekscene.

De geselecteerde films zijn inhoudelijk gelinkt aan het universum van de gekozen muzikanten. Curator Sofie Verdoodt liet zich hiervoor inspireren door het oudst denkbare gegeven: de onlosmakelijke verbondenheid tussen liefde en dood, 'eros en thanatos'. Soms letterlijk, zoals in Yukoku: The Rite of Love and Death (1966), de enige film van de Japanse schrijver Mishima, soms omfloerst geïnterpreteerd als het driftmatige zoals in Sidney Peterson's surrealistische werk 'The Potted Psalm' (1947).

De avond wordt afgesloten met een feest met DJ's en VJ's. Het volledige programma van de nacht vind je hier.

Nacht van de Experimentele Film
art cinema OFFoff
15 april
19u00 - 06u00
Tickets €11/€15
Dok Noord 5L, Gent

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.