11 22 okt. '22

Mychael Danna, Harry Gregson-Williams en Jef Neve op 7de editie WSA

16 aug. 2007

De zevende editie van de World Soundtrack Awards op 20 oktober 2007 belooft opnieuw hét evenement bij uitstek te worden voor filmmuziekliefhebbers. De wereldtop onder de filmmuziekcomponisten zakt die dag naar Gent af om er de uitreiking van de World Soundtrack Awards en het bijhorende concert bij te wonen. De muziek van Mychael Danna, Harry Gregson-Williams en Jef Neve zal daarbij centraal staan.

Sinds het Filmfestival Gent in 2001 de World Soundtrack Awards en Academy in het leven heeft geroepen, is het evenement uitgegroeid tot dé jaarlijkse hoogmis voor filmmuziekliefhebbers. Vanaf dit jaar dient de ceremonie en het daaraan gekoppelde concert als officieel slotevenement van de 34ste editie van het Filmfestival Gent. Dit als sluitstuk van de filmmuziekdriedaagse die start op 18 oktober met het concert van tweevoudig Oscarwinnaar Gustavo Santaolalla en zijn Bajofondo Tango Club in Vooruit, gevolgd door het filmmuziekconcert met de Spaanse componist Alberto Iglesias op 19 oktober. Tijdens de zevende editie van de World Soundtrack Awards zal het Vlaams Radio Orkest onder leiding van Dirk Brossé live de muziek uitvoeren van Mychael Danna (Little Miss Sunshine, Fracture, Capote, Exotica, Monsoon Wedding), Harry Gregson-Williams (Antz, Shrek, Chicken Run, Veronica Guerin) en de Griekse componiste Evanthia Reboutsika (My Father & My Son) die vorig jaar de WSA Discovery of the Year Award in de wacht sleepte. Alle componisten zullen uiteraard aanwezig zijn in Gent. Naar jaarlijkse gewoonte staat er ook een Belg op het podium tijdens de uitreiking van de World Soundtrack Awards. Dit jaar mag jazzmuzikant Jef Neve, die met zijn eerste filmscore voor Dagen zonder lief van Felix van Groeningen meteen hoge ogen gooide, die eer op zich nemen. Ook nieuw Belgisch filmmuziektalent krijgt een forum via de jaarlijkse compositiewedstrijd voor jonge componisten. Zij werden uitgedaagd om muziek te componeren bij een montage van de film Belgium, The Movie van Wim Robberechts. Het Vlaams Radio Orkest zal de winnende score live uitvoeren voor een internationaal publiek. Voor meer info over de WSA kunt u terecht op www.worldsoundtrackawards.com. Op die website kunnen filmmuziekfans stemmen voor de World Soundtrack Public Choice Award. Tickets World Soundtrack Awards, zaterdag 20 oktober 2007 om 20u in Muziekcentrum De Bijloke, Gent. Tickets: € 42, € 32 (+ €2 reservatiekost per ticket) via Tele Ticket Service (www.teleticketservice.com of 070 345 345)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.