09 20 okt. '24

Muzikale hoogtepunten tijdens Film Fest Gent

23 sep. 2014
De muzikale kersen op de taart van Film Fest Gent beloven er opnieuw een schitterende editie van te maken. Tickets kan je nu al bestellen via onze website!

Dance!Dance!Dance! is een uitzonderlijke voorstelling rond de nieuwe plaat van Arsenal en zal op 22 oktober in wereldpremière gaan in samenwerking met Vooruit. Het filmconcert zal onuitgegeven soundtrack-materiaal combineren met bekendere nummers van Arsenal. Tickets via deze link.

Op donderdag 23 oktober komt Spandau Ballet met een live set en een documentaire naar Gent! Na de vertoning van de docu ‘Soul Boys of the Western World’ neemt Spandau Ballet de scène van Vooruits Theaterzaal over voor hun eerste show ooit in Gent. Tickets via deze link

Op donderdag 23 oktober vindt in het muziekcentrum De Bijloke ook het concert Rota/Fellini plaats met symfonische muziek uit de films van de regisseur van ‘La Dolce Vita’ en ‘La Strada’, uitgevoerd door Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé. Tickets via deze link.

Naar goede gewoonte wordt de 41e editie feestelijk afgesloten met het World Soundtrack Awards Concert op zaterdag 25 oktober. Centrale gast van deze 14e WSA is de Amerikaanse filmcomponist en ex-drummer van de rockband Red Hot Chili Peppers Cliff Martinez. Tickets via deze link.

We vieren het honderdjarig bestaan van de Zwerver met een uniek familie filmconcert van Chaplin's The Circus presented by Proximus en met de steun van de Universiteit Gent. De stille klassieker zal op 26 oktober in 't Kuipke begeleid worden door een live orkest onder leiding van Dirk Brossé. Tickets via deze link.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?