09 20 okt. '24

Muziek om mee te nemen: het WSA compilatie-album

Opnamesflagey 210824 6
Nieuws 23 okt. 2021
Elk jaar duiken Film Fest Gent en Brussels Philharmonic de studio in om een ​​exclusief WSA Album te maken. Dit jaarlijkse verzamelalbum eert wereldberoemde filmcomponisten wiens muziek we in de schijnwerpers willen plaatsen. Dit jaar maakten we niet één maar drie albums: onze compilaties van Mychael Danna, Shigeru Umebayashi en Gabriel Yared waren immers toe aan een update. De muziek wordt uitgevoerd door Brussels Philharmonic en het Vlaams Radiokoor, onder leiding van Dirk Brossé, en opgenomen door Motormusic in de legendarische Studio 4 van Flagey in Brussel.
Film Fest Ghent2021 Danna cover V1a

Mychael Danna: Music for Film

Mychael Danna is een van de meest originele en intelligente stemmen in de filmmuziek van de afgelopen dertig jaar. Daarom nodigden we hem in 2007 uit als eregast bij de World Soundtrack Awards. Hij is vooral bekend geworden door zijn samenwerkingen met Atom Egoyan, Ang Lee en Mira Nair. Dit album bevat hoogtepunten uit zijn scores voor onder andere Monsoon Wedding, Where the Truth Lies, Capote en Little Miss Sunshine. Speciaal voor deze nieuwe release zijn suites van Hearts in Atlantis, Moneyball en zijn met een Oscar bekroonde score voor Life of Pi opgenomen.

Shigeru Umebayashi album WSA cover

Shigeru Umebayashi: Music for Film

Film Fest Gent presenteert de uitgebreide release Shigeru Umebayashi: Music for Film. De Japanse componist wordt geroemd om de rijke verscheidenheid van zijn oeuvre en staat bekend om zijn samenwerkingen met Wong Kar-wai. Het album bevat hoogtepunten uit Sorekara, 2046, House of Flying Daggers, Curse of the Golden Flower en zijn wereldberoemde "Yumeji's Theme" uit In the Mood for Love. Onder de nieuwe opnames die voor deze update zijn geproduceerd, bevinden zich stukken uit A Single Man en Sylvia Chang, Li Shaohong & Joan Chen's anthologiefilm Hero uit 2021.

Film Fest Ghent2021 Yared cover V1a

Gabriel Yared: Music for Film

Deze uitgebreide heruitgave biedt een overzicht van Gabriel Yareds werk voor film, inclusief muziek van Camille Claudel, zijn Academy Award-winnende score voor The English Patient en The Talented Mr Ripley. Op de 10e verjaardag van het originele album hebben we deze unieke compilatie geüpdatet met 50 minuten extra muziek. Deze nieuwe tracks omvatten suites van Troy, L'avion, Les saveurs du Palais en Tom à la ferme, evenals de concertsuites van klassieke partituren zoals Betty Blue en City of Angels. Het album bevat Gabriel Yared zelf op piano voor geselecteerde stukken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?