09 20 okt. '24

Moving Music boek cadeau bij bestelling Great British Film Music Concert

06 mei 2015
Film Fest Gent is going British this year en in het Verenigd Koninkrijk is men helemaal in de ban van de komst van het nieuwe prinsesje Charlotte! FFGent viert mee en geeft bij de eerste 50 bestellingen voor 1e rang tickets voor het Great British Film Music Concert, het boek Moving Music gratis mee!

Naar aanleiding van onze Focus op de Britse film wil Film Fest Gent ook de rijke traditie van de Britse filmmuziek onder de aandacht brengen. Het concert GREAT BRITISH FILM MUSIC op 22 oktober in de Bijloke is een bloemlezing uit het werk van de grote klassieke en hedendaagse filmcomponisten die een blijvende bijdrage hebben geleverd aan de uitstraling en populariteit van de Britse cinema.

Meer info over het concert kan je hier vinden en tickets kan je bestellen via deze link! FFGent geeft bij de eerste 50 bestellingen vanaf 6 mei 2015 het boek Moving Music erbij!

In het boek Moving Music staan een 20-tal interviews met belangrijke componisten. Naast namen zoals Ennio Morricone, Howard Shore, Elmer Bernstein en wijlen Georges Delerue komen ook veel Belgische componisten aan bod.

Waarom was Shakespeare in Love zo ontroerend, en Gladiator zo indrukwekkend? Ook filmmuziek. Ongetwijfeld. Maar wie zijn die filmmuziekmakers echt? Waar haalde Howard Shore zijn inspiratie vandaan voor Lord of the Rings? Hoe kon Nicola Piovani zijn creativiteit koppelen aan de beelden van La Vita è bella? De gesprekken worden rijkelijk geïllustreerd met herkenbaar filmmateriaal, en unieke beelden uit de privé-archieven van de componisten zelf.

Op de full-CD bij het boek, luistert u naar prachtige filmmuziek van Georges Delerue en George Fenton, uit films als Anna and the King, You've got mail, Land and Freedom, Dangerous Liaisons, Jules et Jim,...

GREAT BRITISH FILM MUSIC CONCERT

Donderdag 22 oktober 2015 in Muziekcentrum De Bijloke Gent.
Brussels Philharmonic olv Dirk Brossé. Concert begeleid door filmfragmenten op groot scherm van klassiekers en moderne toppers uit de Britse cinema. Als eregasten van dit concert verwelkomen we Stephen Warbeck en George Fenton, wiens bekendste muziek ook wordt uitgevoerd.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?