11 22 okt. '22

MoMA presenteert werk Caroline Strubbe in New York

P18ph5vavd6o81vot8p0l51ffv1
03 jun. 2014

Caroline Strubbe is de eerste regisseur van de lichting nieuwe Vlaamse filmmakers wiens werk in het filmprogramma van het prestigieuze Museum of Modern Art in New York (MoMA) wordt voorgesteld. Vanaf 2 juli zullen zowel haar speelfilmdebuut Lost Persons Area als opvolger I'm the same I'm an other er gedurende een week dagelijks worden vertoond.

'Caroline Strubbe is een stem die ik nog niet eerder heb gehoord', zegt Dave Kehr van het Department of Film bij MoMa. 'Bij momenten intimistisch, gedetailleerd en realistisch op het tastbare af, maar daarnaast ook raadselachtig, ontwijkend en met eerbied voor het inherente mysterie van mensen en plaatsen. Ik ben zeer trots en voel me vereerd om deze uitzonderlijke films aan het publiek in New York voor te stellen.'

'Het blijft me fascineren hoe een minimalistische film zoals I'm the same I'm an other, gebaseerd op persoonlijke herinneringen, zijn weg uiteindelijk vindt naar een artistiek instituut zoals het MoMa,' zegt Caroline Strubbe. 'Het versterkt mijn geloof en vertrouwen dat men nog steeds authenticiteit kan herkennen. Deze erkenning maakt me dan ook ontzettend blij, niet alleen voor mezelf maar voor alle cineasten en crewleden die op eigenzinnige wijze met film bezig zijn, geen rekening houdend met trends en compromissen.'

Op de vorige editie van Film Fest Gent stelde Strubbe haar film I'm the same I'm another voor in officiële competitie en won ze ook de Knack Focus Jo Röpcke-award 2013.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.