12 23 okt. '21

Michel Schöpping geeft Film Sound Seminar in Gent

24 sep. 2012

Het Film Sound Seminar, jaarlijks georganiseerd door het Filmfestival Gent en de School of Arts (Hogeschool Gent), verwelkomt dit jaar Michel Schöpping. Een logische keuze, want het werk van de Nederlandse sounddesigner is dit jaar nadrukkelijk aanwezig binnen het programma van het filmfestival. Martine Huvenne, docente filmmuziek aan de Hogeschool Gent, is opnieuw curator van het seminarie.

Michel Schöpping maakte furore als componist van de veelgeprezen soundtrack voor de film 'Altiplano' (Peter Brosens & Jessica Woodworth, 2009) en verzorgde de audio voor talloze documentaires en producties voor televisie. Daarnaast staat hij bekend als een begenadigd sounddesigner, onder andere voor 'De Helaasheid der Dingen' (Felix van Groeningen, 2009). Naast deze werkzaamheden is Michel Schöpping docent op de Nederlandse Film en Televisie Academie. In de voormiddag zal het seminarie opgebouwd zijn rond zijn werk als sounddesigner voor de films van Peter Brosens en Jessica Woodworth (in competitie met 'La Cinquieme Saison'), Fien Troch (in competitie met 'Kid') en Felix van Groeningen (openingsfilm 'The Broken Circle Breakdown') en als sound supervisor voor 'In the Fog' van Sergei Loznitsa (officiële selectie). In het namiddagprogramma zal Schöpping vervolgens uitweiden over de manier waarop hij in het samenwerkingsproces als sound designer/mixeur omgaat met muziek en geluid in het laatste stadium van een filmcreatie. Praktische informatie: Woensdag 17/10 - 10u-16u30 - Kinepolis 4 Tickets: €15 of €12 voor geaccrediteerden en studenten (op vertoon van accreditatiekaart/studentenkaart), broodjeslunch inbegrepen Inschrijvingen kan via deze link vanaf nu. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.