09 20 okt. '24

Merry Christmas geselecteerd om de Franse film te vertegenwoordigen op de Oscars

03 okt. 2005
De openingsfilm van het 32ste Internationaal Filmfestival van Vlaanderen - Gent, 'Merry Christmas' werd door het CNC geselecteerd om de Franse film te vertegenwoordigen op de Oscars 2006 in de categorie van de Beste Buitenlandse Film.
Het Filmfestival Gent koos Merry Christmas als openingsfilm om drie redenen, aldus gedelegeerd bestuurder Jacques Dubrulle. "De film benadrukt de zinloosheid van oorlog, op een tragikomische manier. Dat sluit perfect aan bij de thematiek van het 32ste Filmfestival Gent: activisme in de cinema. Verder speelt muziek een belangrijke rol in de film: door een deuntje op een doedelzak op Kerstavond leggen de strijdende partijen de wapens neer en vieren ze samen een witte kerst. En tenslotte betreft het een Europese coproductie tussen België, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Roemenië. Bovendien is de schitterende fotografie van de Belg Walther Vanden Ende". Hier kan nog een vierde reden aan toegevoegd worden: Het CNC (Centre National du Cinéma) heeft de film officieel geselecteerd als de Franse titel die zal meedingen naar de Oscar voor de Beste Buitenlandse Film 2006.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?