10 21 okt. '23

Max Richter dit weekend op Gent Jazz Festival

P1amvofi7pdqq14ri1thi1koi15l51
05 jul. 2016

Op 19 oktober is componist Max Richter aanwezig op het World Soundtrack Awards Gala met zijn werk voor de tv-serie The Leftovers, maar zaterdag 9 juli is hij al te zien -en te horen- op Gent Jazz Festival met op literatuur geinspireerd, muzikaal werk.

De productionele overvloed van Richter lijkt maar niet in te boeten op kwaliteit, complexiteit en al zeker niet op durf. Zo flirt hij maar al te graag met muzikale cross-overs. Denk aan het minimalisme en postmodernisme vanBrian Eno, Philip Glass, Julia Wolfe en ook Ludovico Einaudi.

Op Gent Jazz Festival stelt Richter werk voor uit 'Infra' en 'The Blue Notebooks'. Voor deze muziek vormde literatuur een grote inspiratiebron. Of het nu gaat om Kafka of T.S. Elliot, Richter verwerkt het allemaal in zijn muziek zonder de literaire werken oneer aan te doen. Ook Schuberts ‘Winterreise’ is een inspiratie geweest voor 'Infra'. Voor zijn laatste plaat 'Sleep' was de muziek van Gustav Mahler dan weer een gidsend licht voor Richters eigen muziek.

Max Richter: Infra & The Blue Notebooks
9 juli 2016
Tickets en info vind je op de website van Gent Jazz.

Max Richter zal ook te zien zijn tijdens het World Soundtrack Awards Gala op 19 oktober - tickets & info

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.