10 21 okt. '23

Matteo Simoni is Europese Shooting Star

Matteo
Nieuws 20 dec. 2017

Op de Berlinale worden jaarlijks onder de titel ‘Shooting Stars’ tien veelbelovende acteurs en actrices voorgesteld. Matteo Simoni is een van hen.

Omdat hij vol met leven zit en in staat is om zich het schijnbaar onmogelijke meester te maken, koos de jury Matteo Simoni als een van de veelbelovende ‘Shooting Stars’ die tijdens de 68ste Berlinale aan het publiek en de internationale filmwereld worden voorgesteld. Acteurs en actrices als Rachel Weisz, Carey Mulligan, Alicia Vikander en Daniel Craig gingen Matteo Simoni voor. Eerder werden voor België onder meer Jérémie Renier, Matthias Schoenaerts, Kevin Janssens en Martha Canga Antonio als “Shooting Star” verkozen.

De in 1987 geboren Matteo Simoni was te zien in een hele reeks films, tv-reeksen en theaterstukken. Hij is samen met Stef Aerts, Marie Vinck en Bart Hollanders een van de stichtende leden van het theatergezelschap FC Bergman. De veelzijdige Simoni is het meest bekend als Smos uit ‘Safety First’ en als Rocco Granata in de biopic ‘Marina’ van Stijn Coninx. Meer recent speelde hij een hoofdrol in ‘Callboys’ van Jan Eelen. In 2018 zal Simoni op televisie te zien zijn in ‘De bende van Jan de Lichte’, een historische fictiereeks van Robin Pront en in ‘Patser’ de nieuwe speelfilm van Adil El Arbi en Bilall Fallah. De Shooting Star jury prijst hem in dat verband voor “zijn genuanceerde verscheidenheid aan uitdrukkingen die hem in staat stelt om zowel de zwarte humor als de dramatische kant van ‘Patser’ met lef en overtuiging te brengen.

De ‘Shooting Stars 2018’ bestaan verder uit Matilda de Angelis uit Italië, Alba August uit Zweden, Michaela Coel uit het Verenigd Koninkrijk, Eili Harboe uit Noorwegen, Irakli Kvirikadze uit Georgië, Franz Rogowski uit Duitsland, Jonas Smulders uit Nederland, Réka Tenki uit Hongarije en Luna Wedler uit Zwitserland. In Berlijn nemen ze deel aan een vierdaags programma van workshops, persconferenties en ontmoetingen met experts uit de filmindustrie.

‘Shooting Stars’ is een initiatief van European Film Promotion en vormt al twintig jaar een springplank voor jong aanstormend acteertalent naar een internationale film- en televisiecarrière. De jury voor de ‘Shooting Stars’ bestond uit de Spaanse acteur Eduardo Noriega, de Nederlandse regisseur Mijke de Jong, de Kroatische producente Ankica Juric Tilic, de Oostenrijkse casting director Nicole Schied en de Noorse filmrecensent Mode Steinkjer.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.