10 21 okt. '23

Maak kennis met de jury van Film Fest Gent 2018!

Alexandre o philippe c bas bogaerts
Nieuws 15 okt. 2018

Ook dit jaar reikt Film Fest Gent op het einde van de rit de Grand Prix uit. Daarvoor doen we, zoals altijd, beroep op een internationale vakjury. Ontdek hier wie dit jaar deel uitmaakt van onze jury!

Juryvoorzitter: Michael Borremans

Michaël Borremans is een internationaal exposerende Vlaams kunstschilder. Zijn werk bevindt zich in de collecties van onder meer het SMAK te Gent, The Museum of Contemporary Art te Los Angeles en het Museum of Modern Art te New York.

Juryleden:

  • Stephen & David Dewaele

Deze broers verleggen al meer dan 20 jaar de grenzen van muziek als electrohouse-collectief Soulwax, dj-duo 2ManyDJs, platenlabel DEEWEE en sound system Despacio. Naast geweldig goed-onthaalde platen, maakten en produceten de broers ook de soundtrack voor ‘Belgica’ van Felix Van Groeningen.

  • Hope Dickson Leach

​Hope Dickson Leach is een Britse regisseur. Na meerdere kortfilms die op verschillende internationale filmfestivals speelden, viel ze in de prijzen met haar langspeeldebuut ‘The Levelling’, een film die in 2017 ook op Film Fest Gent te zien was.

  • Mireille Perreir

Mireille Perrier is een Franse actrice die in 1983 doorbrak met haar rol in ‘Boy Meets Girl’. Haar carrière omspant zowel film- als theaterrollen. In 1991 kreeg ze op Film Fest Gent de Joseph Plateau Award voor haar werk in ‘Toto Le Héros’.

  • Alexandre O. Philippe

​Alexandre O. Philippe is een Zwitserse regisseur en maakte documentaires als ‘The People vs. George Lucas’ en ‘Doc of the Dead’. Hij is actief als creatief directeur van Cinema Vertige in Denver.

  • João Pedro Rodrigues

​João Pedro Rodrigues debuteerde in 2000 met ‘O Fantasma’. De Portugese regisseur verscheen sindsdien op talloze filmfestivals en won awards in onder meer Cannes, Venetië en Toronto.

  • Nele Wohlatz

Nele Wohlatz woont en werkt afwisselend in Duitsland en Argentinë. Als regisseur heeft ze met ‘Ricardo Bär' en 'The Future Perfect’ al twee prijzenwinnaars op haar naam staan. Daarnaast doceert ze ook documentaireregie in Buenos Aires.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.