Maak een soundtrack en neem deel aan de WSA Film Music Composition wedstrijd

Jdb filmfestival 2019 12 of 51 1 kopie 2
Nieuws 11 mrt 2020
Jong internationaal filmmuziektalent krijgt in 2020 opnieuw de kans om de felbegeerde SABAM Award for the Most Original Composition by a Young International Composer binnen te halen. We dagen jonge componisten dit jaar uit om een originele compositie uit te werken voor een fragment uit 'J'ai perdu mon corps' (I Lost My Body') van Jérémy Clapin, een film die deel uitmaakte van de Internationale Competitie op Film Fest Gent 2019.

Elk jaar geven Film Fest Gent en de World Soundtrack Academy met deze wedstrijd jong talent de kans om naam te maken als filmmuziekcomponist. Kandidaten kunnen zo in de voetsporen treden van Pierre Charles, de winnaar van deze prijs tijdens de WSAwards 2019.

Herbeluister de compositie van Pierre Charlies, “The Drowning”, voor een fragment uit 'Don’t Look Now' en gebracht door Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé, hieronder (lees verder onder de video):

De drie finalisten worden uitgenodigd op het World Soundtrack Awards Concert waar hun compositie live uitgevoerd zal worden door Brussels Philharmonic. Het winnende stuk wordt bepaald door een internationale, professionele jury, voorgezeten door dirigent en componist Dirk Brossé. De winnaar ontvangt de Sabam Award ter waarde van € 2500.

De drie genomineerden worden ook uitgenodigd voor de andere muziekevenementen tijdens Film Fest Gent, met name de twee symfonische concerten, het WSA netwerkdiner, de composer talks en de WSA persconferentie. Tijdens al deze momenten is er netwerkgelegenheid met mensen uit het filmmuziekberoep.

De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het 20ste World Soundtrack Awards Concert, op zaterdag 24 oktober 2020 in Capitole Gent. Tickets voor de 20ste World Soundtrack Awards kan je hier kopen.

- De deelnamevoorwaarden van de compositiewedstrijd vind je hier.
- Registreren kan hier. Na het betalen van de inschrijvingsprijs (€ 75) ontvang je een bevestingsmail met meer informatie en een link naar het filmfragment.
- De deadline voor de inzendingen van de scores is 31 mei 2020.

Voor meer informatie over de inschrijvingen kun je terecht op het e-mailadres filmmusic@filmfestival.be of telefoonnummer 09 242 80 60.

Tags

WSA2020