10 21 okt. '23

Lynne Ramsay stelt vanavond 'You Were Never Really Here' voor!

P1bs8elokbe1g1jun2q01polvmb1
Nieuws 12 okt. 2017

Regisseur Lynne Ramsay komt op Film Fest Gent haar nieuwe film 'You Were Never Really Here' voorstellen. De film ontving eerder al een zeven minuten durende staande ovatie op het filmfestival van Cannes.

Net als haar laatste film 'We Need to Talk about Kevin' (naar het boek van Lionel Schriver), is ook Lynne Ramsay's nieuwste langspeler gebaseerd op een boek. Deze keer werd een novella van Jonathan Ames gekozen als bronmateriaal. Joaquin Phoenix speelt de hoofdrol.

Lynne Ramsay scoorde in Cannes maar liefst twee prijzen met 'You Were Never Really Here', een grimmige karakterstudie vermomd als misdaadverhaal: die voor beste scenario en beste mannelijke hoofdrol. Joaquin Phoenix' personage Joe lijkt hier wel het broertje van Travis Bickle uit Martin Scorsese's 'Taxi Driver': een bebaarde huurmoordenaar en ex-militair, eenzaam zwervend door de nacht, die de opdracht krijgt om de dochter van een vooraanstaand politicus te bevrijden uit de handen van pedofielen. Die missie loopt faliekant mis, maar de plot is dan ook niet Ramsay's eerste bekommernis. Waar ze vooral in slaagt, is de kijker meesleuren in het hoofd van Joe die geplaagd wordt door pijnlijke herinneringen en trauma's. En ondertussen spat de gruwel van het scherm. De bevreemdende soundscapes van Radiohead-gitarist Jonny Greenwood vormen een bijrol op zich.

'You Were Never Really Here' is te zien op Film Fest Gent in Kinepolis vandaag (op 12 oktober) om 22u30 in aanwezigheid van regisseur Lynne Ramsay, op zaterdag 14 oktober 2017 om 22u30, op maandag 16 oktober om 17u30 en op vrijdag 20 oktober om 14u30. Tickets koop je hier.

Tags

FFG2017

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.